En icke fungerande förskola

Jag vet inte vad jag ska göra längre. Varje dag när Millie ska lämnas på dagis går jag därifrån med en klump i magen som inte släpper förrän jag är där på eftermiddagen och får ta med henne hem igen.
Millie vaknar på nätterna, gråtandes av mardrömmar, hon säger dagligen att hon inte vill gå till dagis och står och tittar intensivt efter mig när jag går därifrån. Det är så olikt henne så jag vet att det är någonting fel.
 
Sedan hon började på sitt nya dagis som är en akutplacering, en nödlösning helt enkelt, så har det hänt så himla mycket med spräckt ögonbryn, hon får inte vara med och leka, de andra barnen har kört omkull henne med pulkorna osv. De senaste veckorna har hon börjat stamma, min blöjfria tjej kan inte hålla torrt längre, hon är känslig och otroligt mammig, och hon har börjat klaga på sitt utseénde- att hennes hår är fult, att hon inte är fin osv. 
 
Det är skrämmande! Jag vet så väl att någonting inte står rätt till och jag har pratat med personalen som upprepade gånger försvarat allt jag påpekat. Skyllt på Millie. Att det inte är lustigt att Millie inte får vara med eftersom hon är ny, att hon bett barnen prata "vanligt" för att hon inte förstår. (dvs. prata svenska), att Millie inte visat någon entusiasm i att vara där. Hon är 3, snart 4 år. Det är inte okej. Det är inte okej någonstans att som vuxen anklaga ett barn på ett sådant sätt. 

Jag är som en hök över min telefon ifall dagis kanske ringer, ifall det händer någonting. Om jag måste hämta henne. Jag kan inte slappna av, jag kan inte prestera bra på min utbildningsplats, jag kan ingenting när jag vet att Millie inte mår bra. 
 
Jag har varit i kontakt med kommunen ett flertal gånger men det händer ingenting. Jag är så trött, så frustrerad, så förbannad och så ledsen. Det ska inte vara såhär. 
Millie har alltid älskat dagis, knappt velat gå hem för att hon har haft så roligt. Nu får jag knappt dit henne. En fyraåring ska inte känna såhär. Då är det någonting som är riktigt fel.

Tips mottages, tack


Fy så tråkig min balkong ser ut! Bara för att jag fick balkongmöbler nu så blev balkongen genast ett inredningsobjekt, så nu är frågan hur jag ska göra balkongen så mysig som möjligt förutom ljus på bordet. Min utsikt är inte den roligaste heller men det är ju ingenting som jag kan göra någonting åt. Men däremot vill jag ha en mysig balkong, främst för min skull men även för att insynen är så stor. Många sommarkvällar kommer att spenderas på balkongen när Millie somnat och jag vill trivas i varenda vrå av mitt hem. Mitt hem är mitt tempel.
 
Så, har ni några tips på enkla knep som gör en balkong supermysig?

Låt oss prata om ångest

 
Ni som följt mig här, eller som känner mig, vet att jag sedan många år har lidit av depression, ångest och sömnproblem. Jag medicinerade ångesten och sömnproblemen innan Millie föddes och gick hos en psykolog för att prata och reda ut varför jag blivit sjuk. 
 
När jag fick reda på att jag väntade Millie slutade jag med medicinerna direkt och självläkte eftersom jag hade ett levande lyckopiller i min mage. De första månaderna när Millie hade fötts fortsatte hon att vara mitt levande lyckopiller men pga den dåliga relationen jag var i då kom min depression och ångest tillbaka. Jag fick dessutom en ätstörning och mådde helt enkelt kasst. 
 
Då jag valde att lämna min dåvarande relation blev jag starkare i mig själv men ångesten har alltid stannat kvar och utvecklat flera typer av ångest- prestationsångest och panikångest.
Ungefär i mitten/mot slutet av 2014 gick jag in i mig själv vilket pågick under en längre period och slutade med att jag gick in i väggen. Jag försökte fly från detta genom att boka en sista minuten- resa vilket hjälpte för stunden. Men när jag väl kom hem kraschade jag totalt och min kropp sa ifrån vilket resulterade i att jag hamnade på sjukhus. 
 
Jag ville inte erkänna då att jag gick in i väggen, eller att jag grottade ner mig i mig själv, utan det kom ifatt mig i början av 2015 då jag valde att försöka ta tag i mig själv och må bra. Jag mådde bättre, men jag blev aldrig riktigt frisk. Jag rensade bort allt som drog ner mig och fokuserade på det som gör mig lycklig- min dotter. Vilket fungerar självklart. Ingenting har någonsin haft med henne att göra, utan min ångest och min depression har berott på saker som jag har haft runt mig. 
 
Jag har aldrig visat Millie att jag inte mår helt hundra. Min ångest gnager inuti mig och det är nog ingen i min närmsta omgivning som någonsin skulle kunnat ana att jag faktiskt lider av grov ångest om jag inte hade berättat det. Jag är alltid glad, framåt och full av energi, för jag har alltid velat dölja hur dåligt jag faktiskt har mått. Jag har helt enkelt aldrig velat visa mig "svag".
 
Slutet av 2015 och fram till nu har varit väldigt intensivt, jag har varit väldigt nära att gå in i väggen igen men eftersom jag kände vad som höll på att hända så kunde jag själv förhindra det. Jag försöker fortfarande, idag, att förhindra det. 
Det är rätt mycket runt mig, som ni kanske vet efter tidigare inlägg, som förvärrar min ångest men jag försöker varje dag att tacklas med den och jag har äntligen lärt mig att prata om den. Om jag har en riktigt kass dag så berättar jag det eftersom det då inte gör någonting att jag kanske inte är lika glad som jag annars är.
 
Sen är det ju så att ångest syns inte på utsidan av en människa. Jag har aldrig visat någon att jag tagit åt mig av någonting den sagt eller gjort, utan det kommer över mig när jag är ensam istället. Oftast då på kvällarna, vilket ibland gör att sömnen blir påverkad. Jag tänker, ältar och fokuserar på allt negativt i min ensamhet och ibland rinner det över och det är då jag kan ha ett par riktigt usla dagar, men så fort jag har haft det så blir det mildare och jag kan återigen fylla bägaren och så fortsätter det. Men det syns inte, för ångest är en osynlig sjukdom som tyvärr är väldigt vanlig.
Så tänk på det innan du dömer någon, du vet aldrig vad en person tacklas med under ytan eller vilka demoner en person fightas med varje dag inombords.

Rädd för att gå upp i vikt

 
God morgon! Jag somnade nästan direkt när jag la mig i sängen igår och vaknade klockan fem imorse. Så nu är Millie vaken och jag dricker mitt morgonkaffe innan vi ska gå mot dagis. 
Jag är riktigt seg idag och hade helst av allt velat ha en ledig dag till med Millie. Jag vet inte varför, men jag har börjat bli väldigt hemmakär. 
I vilket fall som helst så är det kontorsdags idag och när jag slutat samt hämtat Millie står promenad på schemat. Jag tycker att det är jätteviktigt att jag rör på mig både före och efter jobbet nu när jag sitter så mycket där. Jag har ju liksom åtta timmar stillasittande framför datorn och jag vill varken bli stel eller gå upp i vikt. (Haha) 
 
Jag längtar något förfärligt till gymmet men det är näst intill omöjligt att få tiden till att träna när jag har Millie och inte kan ta med henne. Jag har försökt byta gym men jag är bunden ett år till på mitt nuvarande så jag måste försöka komma på en lösning. 
Jag skulle vilja börja på Team East, Crossfit eller Militärträningen. Det känns som det kommer ge mig bäst resultat. Mer om det någon annan gång. 

För du fyller det hål där jag alltid föll

Nu är jag hemma igen efter en kvällspromenad. Millie somnade i vagnen och ligger nu i sin säng och sussar sött. Jag har precis tvättat ansiktet och masserat med min scrub hur länge som helst, så nu väntar jag på att mitt citronvatten ska smaka citron så jag kan dricka upp det och sen krypa ner i sängen. Den bästa känslan är nog ändå att lägga sig i en nybäddad säng som är överdoserad med sköljmedel så det luktar gudomligt. Ja, det är ta mig tusan den bästa känslan.
 
Ikväll saknar jag en person så himla mycket, just idag hade jag velat komma hem till att han var här och bara få prata om allt mellan himmel och jord, bara få ha honom nära och få somna brevid honom. Vissa dagar är tuffare än andra.

Bovetepannkakor på lyxigt vis

Bovetepannkakor: 2 dl Bovetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1,5 banan, 3,5 dl havremjölk. Mixa och stek!
 
Alltså detta, wow! Bovetepannkakor med nutella, banan och jordgubbar. Kommer gå upp 10kg om alla nya saker jag testar ska vara såhär gott.. Haha!
 
Vi har precis ätit, Millie klär om till pyjamas och jag häller i mig kaffe samtidigt som jag skriver det här inlägget. Ronja är nämligen påväg hit för en långpromenad runt strömmen. 
Idag har min lillasyster varit här samtidigt som jag hade tvättstugan, städade och lagade lunch åt oss. 
Vid 15 mötte jag upp Crille, Evelina och lilla William (som inte är så liten längre!) så gick vi till Folkparken för att leka. Mysigt men lite kallt. När en duva bestämde sig för att utföra sina behov på Crille började vi traska hemåt med ett snabbt stopp på Ica. 
 
Nu är det nog bäst att jag sätter fart så klockan inte blir för mycket. Jag hoppas att ni har haft en jättefin dag och njutit ordentligt av solen!

Sista lediga dagen efter långhelg


Vår dag tog fart vid åtta här hemma, då var det dags för frukost. Solen skiner så kaffet tog jag på balkongen, så himla skönt! Där ska jag och Millie ha många mysiga frukostar i sommar.
Idag står tvätt- och städdag på schemat innan det blir lek i Folkparken med pinglan. Självklart avslutas dagen med en långpromenad innan det är dags att sova och ladda upp för en ny arbetsvecka.
 
Även denna veckan är tidsinställda inlägg ordnade så det blir lite uppdatering iallafall. Imorgon kommer det första där jag skrivit om en sjukdom jag lidit av i många år. En osynlig sjukdom som tyvärr är väldigt vanlig.
 
Vi hörs lite senare när mina kläder är tvättade, sängen är nybäddad och lägenheten är lite renare. Ha en fin dag!

Folkparken och balkongmöbler

 
Dagen började med att Ronja kom hit på en ordentlig frukost, vilket jag tycker är hur mysigt som helst när hon gör. När frukosten var uppäten kom mormor och Lasse hit på kaffe och lämnade utemöbler till balkongen som jag fick av min mamma i påskpresent. Efter kaffe och mycket blomprat gick jag, Ronja och Millie en promenad som avslutades i Folkparken, dock blev det ingen lång vistelse där eftersom det blåste kallt och det var fullt av folk.
 
Nu har vi nyss ätit tacorester från i fredags och jag har pratat med mormor i telefon en timme medan Millie lekt i sitt rum. Alldeles strax ska jag tappa upp ett bad åt pinglan och städa av lite innan det är kväll och dags för en långpromenad.

Always and forever

 
Alltså, den här bilden gör mig så fantastiskt glad. Den där människan gör mig så himla lycklig. Jag räknar ner varenda minut tills jag får träffa honom. Han är fantastisk på alla sätt, alla borde få ha en sån som han i sitt liv.

Att vara ung mamma med prestationsångest

 
Vet ni vad jag ständigt går runt och bär på? Prestationsångest och ångest överlag. 
 
När jag gör någonting vill jag alltid vara bäst på det, det spelar ingen roll vad det är. Om det så är arbete, skola, spel, eller som det jag faktiskt tänkte ta upp; att vara mamma.
 
Jag fick Millie rätt ungt och det har givetvis funnits fördomar och negativ kritik sedan start. Jag är ung och det gör mig automatiskt till en lite sämre mamma. Eller iallafall i "vuxna" människors ögon. Det finns en lite större press på unga föräldrar för samhället är så pass förberett på att vi ska misslyckas. 
Därför bär jag på ständig prestationsångest. Kanske är jag inte en bra mamma. 
 
Jag har inte läst en enda bok om att bli eller vara förälder, inte gått någon kurs eller haft någon nära till mig som väntade barn samtidigt. Jag har faktiskt inte haft en tanke på att läsa på hur det är att ha barn, för i min värld är alla barn olika. Varje barn är en egen individ och mycket speglas av hur man själv är som förälder. 
 
Jag lyssnade inte på barnmorskorna som sa att man skulle väcka sitt barn för att äta, för jag ansåg, och anser fortfarande, att ett barn behöver sömnen minst lika mycket. Barn vaknar om de är hungriga. 
Jag tycker heller inte att man ska behöva gå in som en helt annan person mot sitt barn bara för att vara en mogen förälder. Jag behöver inte prata pedagogiskt med Millie dygnet runt för att hon ska bli en bra individ. Hon förstår precis lika mycket och växer precis lika mycket av att jag är mig själv. Så jag pratar med henne som jag pratar med alla andra för det är så hon kommer prata sen med. (nej, inte svordomar, grövre skämt osv, missförstå mig rätt)
 
Jag leker inte med Millie varje vaken stund, jag stannar inte i varenda park vi ser och jag går inte ofta till skogen. Vi bråkar och vi skrattar. Ibland tycker Millie att jag inte fattar ett dyft och ibland tycker jag detsamma. Ibland tycker Millie att jag är världens tråkigaste och elakaste och då får hon tycka det helt enkelt. Vi är bästa vänner efter några minuter ändå. Jag köper inte halva leksaksbutiken bara för att utan anser att Millie får det hon behöver. Hon tycker ändå att en ny leksak bara är rolig de första tio minuterna innan hon återgår till sina favoritsaker.
 
Men sen på kvällen kommer ångesten, när jag ser att en annan förälder varit i skogen hela dagen och vi bara suttit hemma, eller när ett barn har fått fem nya leksaker och Millie grät för att hon inte ens fick en. Eller när vi har bråkat halva kvällen, eller när jag vet att jag varit jättetråkig. Eller när Millie varit på dagis hela dagen och bara hann vara vaken med mig en timme. Det är så grov ångest att jag ibland kan gråta hur länge som helst. 
 
Vissa månader behöver jag vrida och vända på varenda krona för att få det att gå ihop, medan andra månader är hur bra som helst. Men vi har aldrig råd med ett årskort på Kolmården, eller ett säsongskort på Centralbadet. Vi har inte råd att resa utomlands eller åka iväg varje helg. Men jag har råd med en sak, och det har jag råd med varje dag, kärlek. Och för mig är det viktigare än pengar och utflykter. Men så kommer den där prestationsångesten, för jag vill vara den bästa föräldern. Jag vill vara den där mamman som alltid är glad, leker med Millie hela tiden och som kan köpa allt hon pekar på. Jag vill ha några extra timmar på dygnet för att ge Millie ännu mer uppmärksamhet.
 
Fast helst av allt vill jag bara att Millie en dag ska titta på mig och tänka att hennes mamma faktiskt var rätt bra ändå.

Påskäggsjakt

Nu är vi hemma igen efter påskfirande i Kimstad med god mat, kaffe och påskägg. Det var riktigt trevligt och Millie har lekt av sig för ett år framåt i princip! När vi kom innanför dörren möttes vi av denna lapp. Min älskade mamma har alltså varit här och gömt påskägg medan vi var iväg. Det tog ett tag innan jag lyckades lista ut vart mitt låg. Jag älskar påskäggsjakt och det vet nog min mamma om, haha. Jag vill aldrig bli för gammal för detta! Det finns ingen jag och Millie älskar mer. Även fast jag nog ibland är rätt dålig på att visa uppskattning till henne så är hon den bästa i mitt liv. Var rädda om era mammor och pappor.

Every minute, every day


Nu är vi färdigfixade här hemma, vi har varit på Ica och jag har stekt köttbullar att ta med så nu väntar vi bara på att åka. Idag är en så himla bra dag, jag känner mig lycklig långt in i själen! Ibland är livet bara så himla fantastiskt.

Glad Påsk!

 
God morgon! Vår dag tog fart redan vid sju. Påskharen har varit här och gömt ett påskägg i Millies rum så hon är överlycklig. Vi har precis ätit frukost och ska snart kila ner till Ica och handla veganska köttbullar och en liten påskpresent som jag inte hann köpa igårkväll. 
 
Vid 12 ska vi åka till Kimstad för att fira påsk hos Ronny och Diana vilket ska bli jättemysigt. Jag hoppas att ni får en fin påsk med era nära och kära, glad påsk!

Påskigt

 
På promenaden förut plockade vi med oss lite björkris hem som vi satte rosa och vita fjädrar i så nu har vi lite påsk här hemma med. Att en så liten sak kan skapa sådan "hemkänsla".

Räknar ner veckor, dagar och minuter

Det blev en promenad hem till Ronja och Ludvig dit även Ronjas bror med familj kom. Vi har precis fikat och barnen leker för fullt! 
Vi blir kvar här ett litet tag till innan vi ska hemåt, laga mat och påskpynta lite. Vädret är så himla tråkigt så vi struntade i Folkparken idag, det får bli när solen vill titta fram igen. 

Föreläsning och soygurt

Testade Soygurt (yoghurt på soja), med granola, pumpakärnor, banan och linfrön. 

Vilken vecka hörrni! Jag är så glad att jag tidsinställde några inlägg så jag slapp tänka så mycket på uppdateringen. Jag var frisk en dag innan jag åkte på en rejäl förkylning till. Som såklart sitter i fortfarande. Jag gick till kontoret iallafall, vilket egentligen inte var så klokt om jag vill bli frisk. Fick rejäla smärtor och kramper i magen på tisdagen och fick gå hem 30 minuter tidigare. 
 
Igår höll min handledare, även vd och grundaren för företaget jag är på, en föreläsning på skolan, så jag var på den och stannade därefter på skolan för att påskfika. Lina var där så det blev några timmar till att bara prata ifatt allt vi missat de senaste månaderna. 
 
Imorse bjöd vi hit Ronja på en riktigt brakfrukost, och om en stund ska vi gå ut i det tråkiga vädret för att gå en långpromenad med ett stopp i Folkparken innan vi går hem till henne och tar en kaffe. 
Vad kvällen bjuder på återstår att se, antagligen bara tacomys med min lilla donna och avsluta med en film. Imorgon är det påskafton och min släkt har ställt in påsken så jag lurar fortfarande på hur jag ska fira påsk med Millie så hon inte blir lidande. Har ni några tips?

Tips till er som vill ta hand om era läppar


Såhär års blir mina läppar så fruktansvärt torra så det bildas sprickor i dem om jag inte är noga med att återfukta och smörja in. För någon månad sedan så var det katastrof och inget läppbalsam fungerade så jag gick till apoteket och bad om hjälp. Då tog hon fram denna, för jag sa att jag alltid använde idomin förr fast den vanliga då och att det fungerade riktigt bra faktiskt. Detta blev min räddare, på någon dag var läpparna åter i sitt normala utseende och nu smörjer jag på ett tjockare lager varje kväll för att låta läpparna återfuktas under natten. Ett tips till er som har samma problem som mig, kostar runt 20-30kr och lär ju hålla väldigt länge. Mycket mer värt än vanliga läppbalsam som du behöver använda tio gånger per dag.

Millies rum, ett renoveringsobjekt

Det är så tråkigt att Millies rum är kvar att göra. Hon har så himla mycket fina saker men allting ligger i kartonger fortfarande. Jag längtar så mycket tills det är dags att ta tag i detta. Tapeter har jag hemma så det är bara färg och tid som ska till. Jag har iallafall bestämt att det ska vara klart innan Millie fyller 4 år! Min älskade unge ska få ett så otroligt mysigt rum.

Adidas, i'm in love

Jag har velat ha en Adidas-tröja så länge nu och för några dagar sedan kom denna hem till mig. Jag tycker att det är så fint! Så enkelt och skönt till ett par jeansshorts i sommar. Nu väntar jag bara på mina skor som tycks ha försvunnit i leveransen, jag har väntat väldigt länge nu tycker jag.. Förhoppningsvis kommer de i veckan, och sen är det bara att invänta vår och sommar så man kan börja använda dessa ihop. 

Håll om mig som att det vore sista gången du gör det

Vilken härlig dag det har varit! Humöret har varit på topp, trots att Millie haft en riktigt tråkig dag med mycket tjat och många utbrott. 
Efter lunchen gick jag upp och solade medan Ronja och Millie klädde på sig här hemma för att möta upp mig, tog en promenad till Haga för en kaffe hos Ronja och Ludvig. När kaffet var uppdrucket tog vi ytterligare en promenad från Haga, runt strömmen och sen ner till Söder där vi skiljdes åt. 
 
Jag har precis duschat och fönat håret så när plattång och volym master är varma ska jag fixa håret, smörja in ansiktet och sen krypa ner i sängen och titta på lite youtube-klipp. 
Imorgon är det en dag på kontoret så räkna med att det kommer vara rätt tomt här inne. Jag har tidsinställt inlägg som kommer komma upp runt 13.00 de kommande dagarna så det iallafall blir ett inlägg per dag. 

Imorgon hoppas vi på sol, ha en jättefin tisdag! God natt.

Dagens lunch

Dagens lunch blev wokgrönsaker, haricots verts, morötter, rödlök, tomater, zuccini, vitlök och mathavre stekt ihop i olja, örtsalt och svartpeppar med veganska nuggets till mig och kyckling till Ronja och Millie. Riktigt gott och matlådor för jobbveckan är nu ordnade!

Den svarta stickade

Nytt i garderoben, en svart stickad tröja som jag fick av Ronja idag. Så jäkla fin är hon! Denna kommer bli perfekt nu till våren.

För och efter-bilder

Nu har hantverkarna precis gått härifrån och såhär blev resultatet på golvet. Så himla fräscht och fint. (Om man ignorerar resterande köket alltså) Jag är jättenöjd och längtar tills hela köket är klart nu!
 
Vår dag började iallafall vid 7, drack lite kaffe och gick sedan till Folkparken direkt när hantverkarna kom hit. Runt 8.30 kom Ronja dit, då gick vi en promenad innan vi laddade om med frukost medan Ronja tatuerade sig.
Effektiv morgon, alla nöjda och glada och klockan är bara 12 snart.
Idag blir det bara lugnt, sola och kanske avsluta dagen med en promenad till, så himla härligt väder ute. Älskar att våren är på ingång! 

Att vara ensamstående

 
Vet ni vad jag får otroligt mycket positiv feedback på? Att vara ensamstående mamma. 
 
Jag har aldrig riktigt fått någon hjälp med Millie. Redan från första stund så var hon mitt huvudansvar, hon var med mig i princip överallt och det var jag som gick upp om nätterna, lagade all mat, lärde henne saker osv. 
Så i snart fyra år så har det alltid varit bara jag. Jag och Millie. Det är klart att det är tufft ibland, att jag vill dra täcket över huvudet och bara skrika nej till allt. Men det fungerar ju inte riktigt så. Man biter ihop, för ingen kommer avlasta dig just där och då ändå. När Millie vaknar, eller under alla år, vaknat och varit ledsen på natten så är det ingen som har sagt att jag ska sova vidare för att den tar det, för det har bara varit jag. (Jo, när Ronja eller Robin sov över hände det faktiskt) När Millie grät flera dygn i streck så var det jag som satt där på golvet och höll hennes hand, sjöng och försökte lugna henne även fast jag själv knappt kunde hålla ögonen öppna den sista natten. Men jag visste ju att jag inte hade något val för det var ingen där med mig som sa att den kunde sitta där nu. 
 
Och eftersom det har varit mitt ansvar, min vardag så ser jag ingenting speciellt med det. Det är så mitt liv är, och jag vet ju faktiskt ingenting annat. Jag vet inte hur det är att vara två om Millie. Så när folk säger att det är tufft gjort, att det är starkt eller inte förstår hur jag orkar så förstår jag inte det. För detta är mitt liv. Mitt liv består av mig och Millie och det är min uppgift att se till så att hon har det bra. 
 
Att vara förälder är ett heltidsjobb med så många olika yrkesroller. Man är allt på samma gång och man är ständigt alert på att vad som helst kan hända. Vissa dagar måste man gå upp 5, vissa dagar får man sova till 11. Vissa nätter sover du inte alls, andra nätter sover du ostört. Men man vet aldrig, och det är det charmiga i det hela, att ingen dag är den andra lik. 
 
Det är såklart jobbigt och slitsamt, men jäklar vad roligt det är. Dagarna bjuder på så mycket skratt, så mycket positiva saker men även blod, svett och tårar. Fina komplimanger, bråk och tjat. Det gäller bara att hitta en balans i livet, försöka att inte anpassa sig så mycket efter vad alla andra tycker, inte lyssna på alla moralmorsor och ha sina egna gränser och regler. För vet ni, ingen är en bättre mamma än jag till mitt barn. 

Tusen varv runt jorden, upp till månen och sen tillbaka

Jag är hel igen, mitt hjärta är hemma! Det lyckorus jag får i kroppen när hon kommer springandes och ropandes emot mig efter en helg ifrån mig är obeskrivlig. När hon berättar allt hon har gjort, in i minsta detalj, kan jag inte låta bli att bara titta på henne och faschineras över att hon är min. Min fina, duktiga och omtänksamma tjej.
Det första hon sa när hon kom innanför dörren var "Åh mamma, vad fint du gjort med tvn". Mitt hjärta smälte. 
 
Efter att ha ätit lite godis, pratat om helgen och tittat lite på Madicken så var det sovdags. Millie fick somna i vagnen medan jag och Ronja tog en långpromenad som jag fick avsluta med en solning eftersom det inte blev av förut idag. 

Nu ligger Millie i sin säng och sover och jag ska snart göra detsamma. Imorgon ska mitt golv i köket bytas och han skulle komma redan vid 7.30 så det blir en tidig morgon och en lång mysig promenad så han får jobba ifred. Vi hörs imorgon med för och efter bilder. God natt!

Godis och myskväll


Ikväll ska vi ha en riktigt myskväll här hemma, Willys hade lösviktsgodis för 39.90kr/kg så jag passade på, Millie kommer bli överlycklig över att få godis en söndag, haha! Imorgon börjar mitt liv som helt sockerfri så jag ska njuta lite extra av detta. 

Glutenfria produkter

 
Nu har det inhandlats glutenfritt, fick även en tidning med en massa tips och recept av mormor. Så nu ska det testas och se om Millies mage mår bättre och om hon godtar detta. Jag tycker att det ska bli riktigt spännande men inte är det billigt inte.. Hujedamig!

Hopp, glädje och lycka

Hej på er! Jag sitter och äter lunch och tittar på lite youtube-klipp efter en förmiddag ute med Emma, Millian och Diamond. Vi började med en liten promenad vid 10.30 och avslutade i Laxparken för att mata ankorna och bara hänga i solen. 
 
Jag vaknade vid 8, då gick jag upp och gjorde frukost och gosade ner mig i soffan framför tvn. 
Nu när lunchen smält lite tänkte jag ta en långpromenad och avsluta med en solning, vilket egentligen är rätt dumt eftersom jag fortfarande är väldigt förkyld. Millie kommer hem vid 18 och då blir det massor av mys innan hon ska sova. Som jag saknar henne!

Vegan och gluten

 
Det blev lördagsmys trots allt. Jag tog en promenad till Ronja och Ludde i Haga så lagade vi taco och spelade kort, sen följde Ronja med mig till Söder med ett snabbt stopp på Gamla Bryggeriet för att säga hej där. 

Idag var dessutom första gången jag fick testa på hur det är att "leva med" min nya livsstil som vegetarian hemma hos andra. Jag trodde att det skulle vara krävande och jobbigt att behöva tänka på att jag måste laga annat "kött", men det var en självklarhet redan när vi började diskutera mat. Det känns så otroligt skönt och jag måste säga att det blir enklare för varje dag nu. Visst, det är en lång bit kvar till vegan men det går av ren automatik att kolla åt det hållet nu när jag handlar. Mycket har jag ju gjort redan sedan tidigare, som att steka i olja istället för smör och byta ut mjölk mot sojamjölk som ett litet exempel. 
 
Läkarna tror dessutom att Millie kan vara känslig mot gluten så den här månaden ska det inhandlas glutenfritt och då tänker jag att jag med hoppar på det för magen mår ju bättre utan gluten så det är ju bara positivt. (Jag äter ju ändå inte pasta eller bröd vilket är det vanligaste så det är inga problem för min del, vi får väl se om Millie håller med mig..)

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv


Dagens lunch är gjord på veganska nuggets, haricots verts, champinjoner, tomat, rödlök, vitlök, Oatly iMat och bönpasta till.

Nu sitter jag och äter lite lunch, jag har nyss duschat och känner mig lite piggare måste jag erkänna. Tröck ner massa vitlök i maten, vet inte om jag fått för mig, hört eller läst att vitlök är bra när man är sjuk.. Haha! 
Någonting jag däremot läste nyss är att promenader som inte ökar pulsen är bra när man är förkyld så jag ska faktiskt ta mig ut när jag smält maten. Annars blir kvällen lugn, får se om jag orkar träffa någon idag, isåfall kanske man borde styra upp lite lördagsmys.
 
Jag hade nyss ett så himla tråkigt skriftligt samtal. Blev riktigt ledsen inombords, det värsta som finns är att höra att någon man bryr sig mycket om mår dåligt. 

Hello there, the angel from my nightmare

God morgon! Jag tog en skön sovmorgon, jag mår mycket sämre idag och tror att jag kommer spendera mest tid hemma i soffan och sängen. Druckit tre glas varmt citronvatten för att halsen ska släppa, och om inte huvudvärken släpper snart får jag offra mig och ta en alvedon.. 
 
Jag hade tänkt ta en promenad i morgonsolen men jag tror inte att det är det ultimata när man är sjuk.. Vi får se hur jag mår framåt eftermiddagen om jag kan ta en promenad då isället. Jag kommer bli galen om jag ska ligga här hela dagen. 
 
Igår fick jag iallafall upp min hylla/tv-bänk som ni ser på bilden, och jag är supernöjd! På måndag kommer en kille hit och byter mitt golv i köket så nu är även det på gång, så spännande!

Magont och födelsedagspresenter

 
Ronja kom hit vid lunch och åt med oss. Efter lite disk och fix gick vi ner på stan innan det var dags att lämna Millie. När det var gjort unnade vi oss en mysig fika på Brödernas och jag köpte påskägg samt lite födelsedagspresenter till Millie. 
Nu är vi hemma och väntar på min kusin som ska hjälpa mig med en hylla/tv-bänk som ska upp på väggen. Det kommer bli så fint, och befriande att få bort lite från golvet. 

Jag har så fruktansvärt ont i magen så det blir en lugn hemmakväll med film innan det är sovdags. Jag hoppas att ni får en trevlig fredagskväll så hörs vi mer imorgon!

En riktigt mjukis

Städoutfit on point! Skoja, såhär ser jag alltid ut hemma.
 
Jag är ett stort fán av mjukis, fast det vet nog redan de som känner mig. Det är det jag tar på mig så fort jag vaknar och så fort jag kommer hem efter en dag med jeans eller dylikt. 
Jag har heller aldrig smink hemma, tvättar bort det så fort jag kommer innanför dörren och sminkar mig inte för att bara hänga med vänner, gå till affären eller gå på promenad.
Jag har testat så många olika varianter, lagt flera hundra på att hitta de ultimata mjukisbyxorna från t.ex Adidas osv, men inga har suttit så bra och varit så bekväma som dessa som jag fått låna av Emma. Det bästa av allt, de kostar bara runt 80(!!)kr. 
 
Jag hade tänkt beställa en "finare" mjukisdress med ett färgglatt mönster men självklart är de slutsålda eller borttagna ur sortimentet så nu vet jag inte vart jag ska hitta det. Ja, jag är en riktig mjukistjej, haha!

Vad kan man göra när ett hjärta blöder


Frukost bestående av kvarg, banan, granola, pumpakärnor och kokos, och såklart kaffe med sojamjölk.
 
God morgon! Ögonen slogs upp prick klockan 5 imorse så jag fick tvinga mig själv att somna om och gick upp klockan 8 istället. Gjorde lite frukost i "lyxformat" nu när vi är lediga. Millie fick äggmacka, yoghurt och óboy. Jag måste verkligen hitta ett alternativ till kvarg nu så det ska jag på jakt efter i eftermiddag. 

Just nu väntar jag på att min lärare ska ringa så ska vi sammanfatta veckan, kände att jag inte är riktigt kry för att springa iväg till skolan idag, det är bättre att vara hemma och bli frisk. Annars har vi inga direkta planer idag, jag ska städa av lite lättare hemma och Millie ska sova borta i helgen så hon blir hämtad runt 15.30.
Om jag mår bättre senare tänkte jag ta en promenad, och sen bara ta det lugnt.
 
Igår var det ju ingen uppdatering alls men jag ska bli bättre på det, jag måste bara komma in i rutinerna. Dessutom är det så tråkigt med inlägg utan bilder och det är så mörkt hos mig när jag kommer hem om dagarna så det drar ner motivationen till att blogga lite. Jag ska försöka skriva ihop lite inlägg under helgen som jag kan tidsinställa de dagarna jag är på kontoret så det inte blir helt tomt iallafall. 

Vi hörs lite senare, ha en fin dag!

Signaturer och bönpasta

 
Hej! Idag har det ekat tomt här inne men jag har varit på min utbildningsplats hela dagen. Jag kom dit 7.30 och valde att bara ta 30 minuters lunch så jag har jobbat 8,5 timmar idag. Det är så mycket att göra men det är så intressant så timmarna bara flyger förbi. Om ni undrar vad jag gör så är jag marknads- och etableringskoordinator. Så himla häftigt att ha en titel och få ha en egen signatur i mejl osv.

Efter jobbet så mötte jag upp Ronja och gick en timmes promenad runt strömmen. Efter att ha varit stillasittande hela dagen så var det riktigt skönt.

Vi har precis ätit här hemma. Millie ville ha pannkaka från igår och jag gjorde en helt vegansk köttfärssås. (säger man så då..?) Den innehöll iallafall Quornfärs, zuccini, champinjoner, morötter, tomat, vitlök och Oatly! iMat. Det blev riktigt gott! Testade bönpasta för första gången vilket jag starkt rekommenderar er att göra med.
 
Nu ska Millie läggas och jag ska hoppa in i en dusch innan det är sovdags, efter morgondagens pass tar jag en efterlängtad helg fram till tisdag! Jag hoppas att ni har haft en fin dag!

Pannkaka och prestationsångest

Detta är en favoritbild från min telefon.
 
Min första dag är nu avklarad och det gick bra. Jag fick mjukstarta med en lättare uppgift men den tog mig hela dagen och det var ändå bara 20% av allt jag ska göra med just den uppgiften. Vi pratade även om vad som komma skall så jag har ett klart upplägg om vad jag ska göra resten av veckan, nu gäller det bara att prestera bra för det kommande är långt ifrån lika enkelt som det jag gjorde idag. Och vet ni vad? Min hals är mycket värre än innan och jag fick feber runt lunch idag, det drar ner min utåtriktade sida något fruktansvärt vilket ger mig dubbelt så mycket prestationsångest än jag redan har över den här platsen. Boostar med c-vitamin och kokhett vatten i hopp om att det ska vända nu..

Det verkar iallafall jättekul att vara där och jag blev så otroligt bra bemött, det verkar vara ett riktigt kanongäng som jobbar där!
 
Jag och Millie har nyss ätit, ugnspannkaka gjord på havremjölk med nutella och banan bredvid efter Millies önskemål. Synd bara att jag inte tycker om pannkaka, annars hade jag haft matlådor hela veckan ut, haha! Snart är det sovdags och imorgon väntar ännu en dag på kontoret!
 
Ps. Om allt blir som jag hoppas nu så kommer måndag bli så himla fantastisk! ♥

Strålande humör

Bilden är från igår.
 
God morgon! Jag har precis lämnat Millie, det blev väldigt tidigt idag eftersom jag trodde att allt skulle ta längre tid vilket det inte gjorde. Så jag gick hem en sväng, tänkte skolla halsen med ingefärste och sätta om håret. 
Det är så fuktigt ute idag och mitt hår blir verkligen lockigt då så det får bli tofs. Osminkad idag eftersom smink och fukt inte går ihop, min hy skulle bli katastrof och det skulle ändå inte se bra ut med glans i hela ansiktet haha.
Måste säga att det är så otroligt skönt att kunna gå utan smink igen och inte känna ett obehag. När jag fick min hudinfektion så skämdes jag så mycket så jag kladdade på smink vilket gjorde det ännu värre vilket resulterade i mer smink så huden inte kunde läka. Det var värre än akne och jag har så mycket ärr efter det. Så kom ihåg det min vänner, använd inte smink om din hud inte mår bra, låt den läka och lär dig trivas utan smink!
 
Jag ska snart sätta i hörlurarna, dra igång en pod och börja gå mot Oxelbergen. När jag har slutat ska jag hämta Millie och gå en långpromenad runt strömmen. Min lunch idag består av Quornfärs, zuccini, morötter, champinjoner, tomat och matvete som är stekt ihop. Enkelt och gott!
Jag hoppas att ni får en jättefin dag så hörs vi ikväll när jag är hemma! 

De kan ta allting jag äger, det gör ingenting, för så länge jag har dig känner jag mig rik

 
Jag ligger nu helt utslagen i sängen, känner mig inte riktigt kry. Hela kroppen är matt och från ingenstans började halsen svida.. Jag ska ladda upp med te och hoppas på att det går över. Om en timme startar min tvättid så det är vad jag styr med ikväll. 
 
Morgonen började inte bra alls vid lämning, ledsen och frustrerad är precis vad jag är nu. Det slutade med att Ronja åkte och hämtade min lilla Millie medan jag var på intrvjun. Den gick bra förresten! Jag börjar redan imorgon kl.8 och är så nyfiken på hur det kommer att bli. Därför måste jag få bort denna bakterie eller virus som satt sig rätt omgående. Jag kommer vara på detta företag tisdagar, onsdagar och torsdagar till att börja med och fredagar är jag i skolan.
 
Vi såg första vårtecknet utmed vägen förut, små snödroppar! (Jag har i och för sig sett tussilago redan men finns det inte på bild så räknas det inte, eller?) Jag blev iallafall riktigt glad, äntligen är våren på väg på riktigt! 
 
Nu ska jag invänta min tvättid och förhoppningsvis ett samtal eller en skriftlig pratstund med. Vi får se om det blir någon mer uppdatering idag, annars hörs vi imorgon när jag är hemma!
 

Alla frågor utan svar

 
God morgon! Vi är precis klara här hemma och ska snart gå till dagis och skola. (eller ja, jag ska byta om innan såklart) Idag ska jag på en liknande arbetsintervju och jag är konstigt nog inte ett dugg nervös. Jag tror att det kommer gå jättebra faktiskt!

Millie vaknade inatt och grät, hon vill verkligen inte gå till dagis idag.. Det skär i mig men jag vet att det inte finns någonting annat val än att lämna henne där till dess att vi fått en ny plats. Jag ska iallafall fortsätta ringa kommunen denna vecka. En snart fyraåring ska inte känna såhär.
 
Nu måste vi rusa, vi får höras mer senare! Ha en fantastiskt fin dag.

Kalasar

 
 
Vi är just nu ute på vischan hos min mamma och kalasar. Övriga släkten har precis åkt hem och jag väntar på en kopp kaffe till innan även vi ska åka hemåt. 
Ikväll kanske det blir en promenad med Emma innan sovdags. Imorgon är det dags för intervju, spännande! 

I mina hörlurar

 


 




Ansiktsrutin

Jag fick en hudinfektion i augusti som fick mig att byta alla produkter jag använde innan och enbart använda mig av Apotekets produkter. Det fick mig att fastna för La Roche-Posay serien och det är det bästa valet jag har gjort. Den är lite dyrare än de du köper i en vanlig butik så klart men eftersom du behöver så lite produkt så är det värt varenda krona för de håller så länge. Och vet ni vad det bästa är? Mitt ansikte mår bra igen och har läkt jättebra!

Morgon:
Jag börjar alltid dagen med att tvätta ansiktet med produkten längst till vänster "Effaclar" som är en rengöringsgel som rengör på djupet och inte täpper igen porerna.
Ansiktsvattnet som ni ser bredvid den, "Spotless Blemish Treating" från Aco applicerar jag med en bomullspad i t-zonen där jag har väldigt oljig hy. 
När jag är torr i ansiktet använder jag en ansiktskräm från La Roche-Posay som verkligen gör sitt jobb och återfuktar och täpper inte igen porerna, man verkligen känner hur den går in i huden och inte lägger sig som en "mask". Jag använder "Legere" vilket är lightversionen och som inte är lika fet som den vanliga. Denna kan jag även använda istället för Primer om jag inte ska ha smink hela dagen.
 
En kväll i veckan använder jag en scrub från Formula 10.0.6 som heter "Absolute Dream Clean cucumber + grape". Ansiktet blir verkligen lent efteråt, som att man inte har en enda ojämnhet i ansiktet och den luktar så gott, plus att den verkligen återfuktar ordentligt! Jag ska helt klart köpa ansiktsmasken från samma serie!
 
Kväll:
För att ta bort sminket använder jag bara Lactacyd-tvål i två omgångar och sen La Roche-Posay rengöringsgel. Och även där, är jag torr i ansiktet lägger jag även lite ansiktkräm på de partierna.

Detta är verkligen saker jag starkt rekommenderar. Jag har som sagt använt dessa produkter sedan augusti och har aldrig känt mig så fräsch i hyn, det är som att ansiktet verkligen andas. 
Men det är ju inte säkert att dessa produkter fungerar för just din hy så prata alltid med personalen på Apoteket och om du har riktiga problem med hyn, gå alltid till en läkare för hjälp. Men dessa fungerar på mig och är mitt bästa köp någonsin. En tub rengöring som jag använder två gånger per dag har räckt från augusti till nu för en vecka sedan så det är riktigt dryga produkter och räknar man då ut det så kostar det inte många kronor i månaden.

If I were sorry

 
Nu har vi myst till Melodifestivalen och jag tycker definitivt att rätt låt vann och det ska bli spännande att se hur långt lilla Frans kommer i stora finalen. Millie somnade rätt fort men hon sov halvt på mig så det får räknas som sällskap iallafall. 
Nu är det dags för en snabbdusch, smörja tatueringen och sen krypa ner och titta ifatt det jag missat på youtube de senaste dagarna. God natt!

Ingen känner mig som du, ingen får mig som du fick mig

 
 
Lördag i all sin ära så vi lyxade till det med taco. Quornfärs stekt med morötter och zuccini och standardgrönssaker till. Millie blev så hypad att hon tröck i sig mer än mig. Jag fick till och med hejda henne när hon tänkte ta mer, haha! 
Har ni testat nya Lokan förresten? Passionsfrukt och citron, så himla god.
 
Nu ska vi ner till Ica sen är det dags för mellomys!

Kaffeproblem

Nu är vi hemma efter en heldag med Emma och Diamond. Jag är helt förälskad i den tjejen för övrigt. Ikväll ska vi bara ta det lugnt, titta på Melodifestivalen och heja på Samir och Viktor.
Imorgon ska vi på kalas hos min mamma för att fira henne och min lillasyster som jag har saknat så mycket.
 
Nu ska jag dricka mitt efterlängtade kaffe och sen börja med maten. 
Jag hade sådan extrem otur med kaffe idag på morgonen så det är inte klokt. Det började med att Emmas kaffe var slut så jag köpte en take away på ett café/bageri på vägen vilket var så bränt och antagligen hade stått hela morgonen så det bara var att kasta. Gjorde ett nytt försök på Espresso House men upptäcker när vi gått en bit att det kaffet bestod av 50% kaffe och 50% sojamjölk så det var näst intill kallt, så även det var bara att kasta. Att dåligt kaffe kan förstöra hela ens dag alltså..

Standardfrukost

 
Nu är det dags för sen frukost här på Lindövägen. Vi har precis varit iväg på en morgonpromenad runt stan. 
Ha en fin dag så hörs vi när jag är hemma sen! 

Sleepover hos bästa vän

 
 
Idag har det ekat tomt här inne men jag har haft en fullspäckad dag. Städade och ringde kommunen innan det var dags att möta upp Emma och Alle för en lunch på stan. Efter lunchen gick vi till Arts Ink där Emma gjorde två spontana tatueringar som självklart drog igång mitt sug så jag bokade in en tid till 19. Medan vi väntade på min tid gick vi hem till Emma och lagade mat och åt med Carlos. 
 
Jag har velat göra en liten not ganska länge så nu sitter den vid mitt nyckelben typ och jag är så nöjd. 
 
När godis var inhandlat gick vi hem till Emma igen och tittade på en film vilket slutade med en spontan övernattning. Så mysigt.
Den här människan får mig verkligen att glömma livet en stund och bara må bra. Alla borde få ha en Emma i sitt liv
 
 

Sneakpeak på köksrenoveringen

 
 
Om jag längtar tills mitt kök blir klart? Svar ja! Ni ska få bilder på hur mitt kök ser ut idag, men det är nästan pinsamt hur fult det är. Plus att lägligt nog gick en låda sönder så fronten ramlar ner så fort man rör vid den. Riktigt gammalt och dant så det var ingen tvekan om att göra om det. Utöver det ni ser ovan så ska det in nytt golv med, jag valde stenimitation i mörkgrå. Min gamla spis gick ju sönder för två veckor sedan ungefär så den är ju precis utbytt den med till spishäll. Sen ska så klart stommar och tak målas och nytt avlångt vitt kakel ska sättas. Det kommer bli så fräscht! 

Det kommer bli mycket renoveringsprat och bilder för hela lägenheten ska ju fixas framöver nu. Tapetseras, målas och allt ska upp på väggarna. Mycket i dagens läge är ju bara provisoriska lösningar och jag har en hel del som fortfarande är i sina flyttkartonger. Mest Millies saker eftersom hela hennes rum ska göras om. Det ska bli så spännande att se resultatet!

Inte ens kaffe kan rädda denna dagen

 
Jag är så trött, jag trodde verkligen att klockan var runt sju när Millie väckte mig. Nu är klockan lite över tio och vi äter frukost här hemma, kvarg med banan och kaffe till det. 
 
Det verkar vara helt fantastiskt väder ute, typ vårväder, så jag är jättesugen på att dra på mig mina Nike's och ta en lång promenad men Millie är på dåligt humör så jag orkar inte släpa ut vagnen och bråka med henne just nu. 

Idag ska jag bara städa lite här hemma, ringa lite samtal, gå på ett möte och senare ta en kvällspromenad med Emma. Jag hoppas att ni får en jättefin dag kompisar!

21.30

 
Jag kom nyss hem från Ronja och Ludvig, Millie somnade i vagnen så jag fick lyfta in henne i sin säng där hon somnade om med en gång. Vi var en sväng på Ö&B nu ikväll och hallå, sen när fick de in så mycket fin inredning?! Mitt köpstopp var svårt att hålla faktiskt. 

Nu sitter jag och äter chips som fanns kvar från när min lillebror var här. Mindre svårt att stå emot det stoppet tyvärr, haha.. När jag kikat runt på youtube är det dags att sova, imorgon tar vi lite sovmorgon och hemmadag innan det är dags för ett middagsmöte kl. 17.

Sen lunch men tidig middag

 
Min middag idag bestod av en kall sallad (morötter, gurka, salladsblad och tomat), en varm sallad (zuccini, färsk broccoli och champinjoner) med en Toscansk biff till (vegansk). Riktigt enkelt och så gott!

Oh, i wish that you were mine


Jag sov riktigt oroligt inatt så för att vakna till liv fick det bli en 1,5 h pw runt bland annat strömmen med Creepypodden i hörlurarna. Jag avslutade promenaden med en solning och snabbhandling på Ica innan jag gick hem och lagade mat åt lillebror och Millie. Nu ska jag alldeles strax duscha för att sen möta upp Ronja och gå en promenad till Haga och ta en kaffe hos henne. 
 
Förresten, inte alls obehagligt att gå med creepypodden på högsta volym och passera huset ni ser högst upp till vänster på bilden. Jag tycker att det ser ut som ett riktigt spökhus, haha!

Favourites right now

 
Här har vi mina favoriter i mitt hem just nu. En ljuslykta i guld, en taklampa i guld och mina Buddah-soffkuddar.

För mig gör detaljerna allt i ett hem så det är det jag fokuserar mest på. Annars älskar jag vitt i inredning och grund. Så just nu är det vitt/grått, guld och silver här hemma. Jag vill gärna ha det så "opersonligt" och stilrent som möjligt, det enda som blir personligt är såklart Millies rum men eftersom det ska göras om inom två veckor så kommer även hon få vit grund med fokus på detaljerna. Personligt men samtidigt opersonligt.

Happy birthday to you

 
God morgon! Jag och Millie har precis ätit frukost, min blev samma som lunchen igår fast jag hade i lite kvarg med för tjockare konstistens. Sen kaffe till det såklart. Millie ville ha en ostsmörgås med yoghurt till så ni inte får för er att jag tvingar i henne en massa konstigheter bara för att jag äter det. 
 
Vi valde att ta sovmorgon idag eftersom Millie ville vara hemma med mig efter det som hände igår. Så morgonmyset fortsätter ett litet tag till innan det är dags att ta tag i dagen med alla dessa samtal hit och dit.
Idag kommer min älskade mamma hem från Jamaica och min lillasyster fyller 12 år!

Lager157

 
 
Råkade klicka mig in på Lager157 och hittade detta. Millie håller på att övergå till 110/116 och det är dags att bygga upp hennes garderob i den storleken så man är förberedd. Nytt regnställ var ett måste, men så klart hittar man ju alltid någonting mer vilket i detta fallet var en blus och ett par leggings. Detta + frakt för 530kr, inte fy skam. Förväntade mig bara regnställ för den summan.

Stand up little girl, a broken heart can't be that bad

 

Vilken dag! Jag hämtade Millie strax innan två idag och det första jag ser är att Millies ögonbryn är tejpat. Ett spräckt ögonbryn och en bula, vi gick till vårdcentralen som skickade oss vidare till Vrinnevisjukhuset. Nu har hon ett plåster över och det kommer läka utan infektioner. Men det är inte det att olyckor inte händer, utan att det på tre veckor har hänt alldeles för mycket på den förskolan. Millie är utanför, barnen är elaka mot henne och hon vill inte gå dit. Mitt hjärta brister av att ha det såhär. Jag har kontaktat kommunen men det är omöjligt att få tag i någon där för att det alltid är semester eller sjukskrivningar. Detta är inte hållbart.
 
Rasmus har precis varit här på en kaffe och lite prat om livet så nu sitter jag här med en matlåda och försöker peta i mig lite mat. Millie ligger i soffan och varvar ner till barnprogram innan det är sovdags här hemma. Då ska jag ta tag i lite viktiga papper och få lite ordning i byrålådan. Var sak ska ha sin plats. 

Banana and peanutbutter smoothie

 
 
Dagens lunch blev en enkel smoothie gjord på en banan, ca. 0,5 dl sojamjölk, ca. 1 msk ekologiskt jordnötssmör, ca. 2 tsk ekologisk kakao och massa vatten. Uppepå är den bara toppad med kokosflingor och pumpakärnor. Så enkelt, mättande och gott! (Detta var min standardfrukost och kvällsmat när jag tränade)

The world will never ever be the same


Nu är jag hemma från lämning och en timmes promenad runt strömmen i raskt tempo med Emma i hörlurarna. Så nu sitter jag här och dricker kaffe med sojamjölk. När jag har druckit upp kaffet ska jag ner och sola 30 minuter, sen hem och duscha innan Millie ska hämtas. 
Ikväll kanske det blir en långpromenad med Emma vilket känns välbehövligt, bara få prata av sig och gå utan destination som varje kväll innan jag flyttade ut till Skärblacka. 
Skolan ringde mig dessutom för en stund sedan så på måndag är det dags för en intervju, så nervös men så taggad! Ni får hålla tummarna att det går bra då. 
 
Är det någonting särskilt ni skulle vilja läsa om förresten, eller är dagliga inlägg tillräckligt? Jag är ju väldigt öppen och ärlig av mig, detta är ingen blogg om rosa moln och skönhetssömn direkt så det är bara att fråga om det är någonting ni undrar över eller vill läsa om. 

Because tonight will be the night that I will fall for you

 
God morgon! Jag sitter just nu och äter frukost och dricker mitt morgonkaffe. Försöker klura ut vad som kan ha hänt på min telefon, det dök upp små, svarta streck över halva skärmen igårkväll och de är fortfarande kvar.. Märkligt men inget ovanligt med min tur.
 
Om ett litet tag ska Millie till dagis och jag ska ta en lång pw runt strömmen och avsluta med en solning innan det är dags för hämtning. Resten av dagen blir säkerligen lugn hemma eller i en lekpark. Jag uppdaterar senare så får vi se. Ha en fantastiskt fin dag!

Gamla dagars tårar frusna till kristaller

 
Så blev nya mattan jag köpte. Inte helt hundra än men det får vara så tills vidare. Jag fick ingen direkt "wow-känsla" men det är ju mysigt när man alltid är frusen om fötterna att ha en gosig matta nedaför soffan. Köpte även filten som hänger på soffans armstöd, inget märkvärdigt men den är fin.
 
Idag har jag och Millie varit hos Ronja och hjälpt henne i nya lyan, även hennes mamma Ingela var där så hon tapetserade och så. Det blir riktigt fint och jag är rejält avundsjuk eftersom jag inte kommit någonstans här hemma och de redan målat och taperserat hela sin lägenhet! 
Annars har vi bara ätit sen vi kom hem, snart duschdags för Millie innan det är bums i säng för henne.
 
Jag har suttit som en hök över telefonen i hopp om att få ett samtal som kan få upp mitt humör lite, riktigt nere idag faktiskt och Millie har haft en sämre dag fylld av trots och bråk. Dock verkar inte samtalet komma så det kanske blir att ta ett långt bad med tända ljus och mysa ner mig med någon film för att rensa tankarna. 
 
Nej, nu far detta inlägg iväg så jag avslutar här och laddar för en bättre morgondag. Vi hörs då kompisar!

Breakfast


God morgon! Jag sitter just nu och äter frukost och dricker kaffe, byggkillarna har precis varit här och mätt köket och berättat vad som kommer göras. Det kommer dröja ungefär fyra veckor innan de börjar men det är det verkligen värt, det kommer bli så himla fint! 
Vi får se vad dagen har att erbjuda, men jag hoppas på en promenad och någon kaffe åtminstone. Ha en jättefin dag så hörs vi lite senare!

Hjärtat sitter utanpå, slår inte som det brukar slå

Efter ett samtal tidigare ikväll känns livet lite enklare, som att alla färger är lite tydligare och som att jorden sakta börjar snurra igen. Det är en otrolig lättnad att lösa saker som så länge varit olösta, saker som varit en tyngd att bära.
 
Jag tänkte presentera mig, oavsett om du är ny eller har varit inne här tidigare så är det ju ett tag sen jag berättade vem jag är.
 
Jag heter då Emelie, men alla säger Emmi så det är väl det jag föredrar. Jag är snart 23 år och bor i Norrköping. Året då jag skulle fylla 19 år föddes min dotter Millie, så hon fyller 4 år i maj. 
Jag har sedan Millie var 1,5 år varit ensamstående och har ensam vårdnad om henne vilket fungerar riktigt bra trots att det såklart kan bli tufft ibland och att det krävs lite extra planering för att få vissa dagar att gå ihop.
Jag går på Second Chance School här i Norrköping och ska få en utbildningsplats på ett kontor via dem.

Jag har bott ensam sedan jag var 15/16 år men fick min egna lägenhet två dagar innan Millie föddes. Då bodde vi i en totalrenoverad etta i Skärblacka, dock har vi flyttat en del efter det. (Hela fyra gånger..!!) Men nu äntligen känner jag att vi har hittat Hem.
 
Jag tycker om att träna och sola, men har haft ett uppehåll sedan i somras pga olika anledningar. Jag håller just nu på att övergå till att bli vegetarian vilket hittills fungerar riktigt bra faktiskt. Målet är att till slut bli vegan, men det tar ett tag att byta kosten helt och det är svårt för att det är så mycket att lära, inte bara att ta bort kött, det är så mycket mer än så och eftersom jag är ensam i det med många negativa åsikter från personer runt omkring så blir det tufft.
 
Det händer mycket i mitt liv just nu, jag har en rättegång som väntar, min pappa är dålig, min mormor är dålig, Millie vantrivs på förskolan, många läkarbesök för Millie att vänta och renovering av hemmet. Dessutom har jag mycket med mig själv, jag är en ångestladdad bomb för tillfället men jag är medveten om det och då är det enklare att hantera det trots att jag är medveten om att jag kommer behöva profissionell hjälp för att arbeta bort det helt.
 
Millie hade en tuff start i livet pga sitt familjeförhållande, dvs mitt och hennes pappas förhållande. Hon var otrygg och led mer än vad jag förstod då. Efter att jag valde att gå ifrån honom så är hon tryggare än någonsin vilket jag fått höra från både myndigheter, läkare och närstående. Vissa barn behöver inte båda sina föräldrar, de behöver den föräldern som är bra för dem. Det har tagit tid att bearbeta dessa år som varit men att jag äntligen kan prata om det är ett bevis på att det går framåt iallafall. 
Jag ser inte mig själv som en supermum men tänk vilka krafter man bär på som man inte vet om att man har innan man får barn. Det är häftigt!
 
Jag är ingen tjej som festar längre eftersom jag har lite problem med min lever och inte kan hantera alkohol pga det. Däremot att gå ut och ta en öl någon gång i månaden fungerar och det kan jag uppskatta enormt. Men får jag välja så föredrar jag en riktig hemmakväll framför film/serier med fint sällskap. 
 
Undrar ni något? Kommentera!
 
 
 

Homemade pizza

 
Dagens lunch/middag blev hemmagjord pizza med champinjoner, zuccini, mozzarella, tomat och ost med en enkel sallad brevid. 
 
Tidigare idag var jag på ett möte i skolan vilket visade sig bjuda på positiva nyheter! Spännande. 
Nu är jag, Millie, Ronja och Ludde påväg till Ikea. De ska köpa saker till sitt nya hem och jag ska köpa lampor till hallen så det inte behöver vara mörkt hela tiden, mer spännande än så blir inte denna dagen. Imorgon kommer en byggfirma och mäter mitt kök så nu är det på gång, snart har jag mitt nya kök och jag kan inte bli gladare! 
 

In love with Adidas

 
 
Beställt hem detta, matchande skor till mor och dotter och en adidaströja till mig.

Tillfällig design

Det blev en design i all hast. Den kommer uppdateras så fort jag orkar ta tag i det.

I ett ensamt rum, en sekund blir tusen år

 Han är en pappa till fyra. Han är en morfar. Men i era ögon är han bara en missbrukare. 
 
"Han får skylla sig själv, det är sådant drogerna ställer till med. Han visste att det skulle bli såhär. Han kunde slutat för många år sedan."
Jag är så fruktansvärt trött på att höra saker som detta. Han är mänsklig och han har känslor. Han är precis lika rädd för att dö som du och jag. Han har tagit många felsteg här i livet, men alla gör vi misstag. Vissa hamnar mer snett i livet än andra, men inte blir man mindre människa för det. Han har känslor, och han kämpar med att hålla tårarna tillbaka varje dag.
 
För några år sedan, strax innan hans barnbarn föddes, låg han där på operationsbordet. En stor operation som gick snett. En hjärninfarkt och en akutoperation senare vaknade han upp halvt lam på ena sidan av kroppen. Han har kämpat sig dit han är idag, han visste att om han inte gjorde operationen skulle han ha max fem år kvar att leva. Han kämpade, han går på egna ben idag och behöver ingen assistans i hemmet. Han leker med sitt barnbarn som vilken morfar som helst, och hon avgudar honom som vilket barnbarn som helst. 
 
För någon vecka sedan fick den här pappan reda på att det idag, fyra år senare, är värre än innan operationen. Att det kanske inte finns någonting att göra. Att om en ny operation inte går att genomföra så finns risken att han bara har något år kvar att leva. Och även om en operation är möjlig så finns det risker, och det finns komplikationer. 
Reaktionerna är lika, han är ju en missbrukare, detta är vad drogerna ställer till med. Jag mår illa. Jag mår illa av att höra att ni ens kan stoppa in en människa i ett sådant fack utan att veta allt. 
 
Den här mannen lider av en ärftlig njursjukdom, och det är den sjukdomen som har ställt till med detta. Inte drogerna. Drogerna gjorde honom inte sjuk. Men ja, han är en missbrukare. Men han är även en morfar. Han är en pappa till fyra. Han är min pappa. Han har känslor. Han kan med gråta, han kan med vara rädd. Och tro mig, han är livrädd. Han är rädd för att det ska bli en operation till, men han är lika rädd för att det inte ska bli det. Hur han än väljer så finns riskerna och komplikationerna där. Och ni bara skakar på huvudet, för i era ögon är han bara ännu en missbrukare som riskerar att dö av sina misstag. Skäms på er.
 
Älskade pappa, om jag bara kunde ta din smärta. Om så bara för en dag.

They say that time's supposed to heal ya

Fy, min kropp är helt slut och jag tror att hjärnan har gått över i något zombiemood. Jag går på högvarv hela tiden och sen när jag väl kommer hem kolappsar allt på en gång. Jag känner igen känslan allt för väl och vet hur farlig den är om det pågår för länge..
 
Vi var hos barnläkaren i torsdags och Millie ska till sjukhuset och lämna prover nästa vecka, sen ska vi tillbaka till barnläkaren för att få svar och se hur vi går vidare. Skönt att det är igång nu, men det kommer bli mycket sjukhusbesök framöver. Direkt efter besöket var det dags för mig att röntga njurarna. Om jag var nervös? Jag var svimfärdig, livrädd. Men vet ni vad? Mina njurar är friska!! Jag förstod inte vad de menade förrän efter, det var en så otrolig lättnad att få veta det. Så klart undrar jag varför min kropp reagerar så mycket på märkliga saker, men det är väl bara sådan min kropp är helt enkelt.
 
Annars har jag jobbat mitt första pass i en helt ny bransch vilket var riktigt roligt! Mer om det senare.
 
Nu ska jag sätta fart här hemma, ska nämligen iväg om en timme ungefär. Alltid på språng som vanligt!
 
 

RSS 2.0