Det strålar så om dig

 
God morgon, eller god förmiddag! Jag vaknade runt nio imorse och klev då upp och åt frukost till ett avsnitt av Pretty Little Liars. (PLL)
Jag började titta på det i torsdags och nu är jag helt fast, så himla bra serie- om ni inte har sett den, gör det! 
 
Jag har nyss plattat håret, dammsugit och diskat så jag ska slå mig ner i soffan och titta på ännu ett avsnitt innan det är dags för en pw i blåsten.
Både i torsdags och igår var jag på gymmet, som jag saknat det. Gick in och verkligen puschade mig själv tills det bokstavligen rann om mig, haha usch! Det är sådan kick och en så fantastiskt bra känsla i hela kroppen. Magen värker lite efter mördarpasset igår så idag får kroppen vila så kör jag ett pass imorgonbitti istället. Jag känner mig väl förberedd inför skolstart och rutiner så nu gör det ingenting med höst ändå, tvärtom faktiskt. Nu när jag återupptagit träningen och hittat en bra serie så ser jag faktiskt lite fram emot det.
 
Nog pratat om träning och serier. I förrgår kunde jag för första gången på länge ha smink igen utan att ansiktet svällde och gjorde ont. Ä N T L I G E N. Min hy börjar må bra och läkarna har sagt åt mig att komma direkt nästa gång det kommer tillbaka så det känns lugnande. Efter två års tid kommer jag äntligen få den hjälp jag bönat och bett om!

2016.08.11

Vaknade upp till strålande sol och tänkte "yeeees, äntligen är sommaren tillbaka!" 
Vi slängde i oss lite frukost, bytte om och var redo för en lång pw när det självklart började vräka ner ute. Så istället drar vi fram kortleken, varmt citronvatten och myser inne tills det klarnar upp igen.
Ikväll blir det en sväng till gymmet och förhoppningsvis en tidig kväll i säng. Jag kan inte förstå att skolan börjar på måndag redan, jag behöver lite mer sommar, lite mer ledigt och lite mer av allt jag inte hunnit med. Typiskt.
 
Vad gör ni idag? Jag antar att de flesta nyss avslutat sin semester och är i full gång på sina arbeten. Kämpa på!

Rosa detaljer

När man tröttnar på inredning- byt plats på dem. Med lite prydnadskuddar i sängen, fler posters och en rosa "tråd" så blev sänghörnan lite mysigare, lite höstigare. Det får duga till dess att ekonomin tillåter en renovering av alla rum utom köket i lägenheten. Alla väggar ska målas, tapetseras och lite nya möbler, lampor, tavlor och inredning ska inhandlas. 

Färska vårrullar och disciplin i livet

Alltså, det ser inte gott ut för ögat såhär på bild men låt er inte luras. Detta är min nya craving, veganska färska vårrullar. Det bästa är att du kan ha precis vad du vill i. Här har jag sojafärs stekt i chiliflingor, örtsalt och Sweet Chili-sås, stekta morötter, rödlök och paprika, ris och bladspenat. Serverar dessa med ris och japansk soja. Ni måste testa!
 
Mina syskon kom hit igår för övernattning och de bestämde sig för att stanna ytterligare en natt. Vi gick två långa promenader igår, bakade och spelade kort. Det blir en näst intill likadan dag idag, bara det att Millie ska åka till sin faster ikväll och inte kommer hem igen förrän på söndag. Jag får alltid lika ont i magen när hon ska åka, jag får typ som seperationsångest och saknar henne alldeles för mycket. 
 
Jag har nyss duschat och ska strax ta tag i att torka håret innan det är dags för lunch. Vad helgen har att erbjdua återstår att se, inte speciellt van vid att vara barnledig.. men jag ska verkligen passa på att storstäda och rensa garderober. Och såklart unna mig ett pass eller två på gymmet nu innan det drar igång på allvar.
När skolan börjar är det dags för rutiner och disciplin, nästa sommar ska jag banne mig inte skämmas för min kropp! 

Höstiga tankar och somriga avslut

 
Sommaren börjar sorgligt nog lida mot sitt slut vilket märks på vädret, temperaturen har sjunkit från 30+ till ca. 19-22.. Hösten är såklart mysig den med, mörkare kvällar, långpromenader utan att svettas ihjäl, kusliga poddar och varmare nyanser på kläderna. Kängor, stickat och halsdukar. Tända ljus och serier. Fast vad är då detta mot en skön sommar? Med hösten kommer även regn och rusk och sedan en lång, kall vinter.
 
Vad har vi styrt med sedan senast då? Nästan ingenting faktiskt. Promenader, Ronja och Stockholmsbesök bara. Imorgon ska vi på Skänninge marknad med min mamma, mormor och Lasse. Det är ett av årets höjdpunkter, bara strosa runt och kika i alla olika marknadsstånd. Jag verkligen älskar sådant!
 
Igårkväll gick jag och Millie runt strömmen, fångade pokémons och pratade. På vägen hem stannade vi på Ica och köpte med oss lite godis och hade sedan myskväll och tittade på Big Hero 6 innan vi båda somnade. 
Hon har blivit så stor och klok min lilla tjej, hon kan diskutera saker på en så djup nivå och skoja om allt. Hon har verkligen världens största hjärta som jag ibland undrar hur det ens får plats i den lilla kroppen. Det finns inget ont i den här tjejen.
 
För övrigt så avskyr jag mig själv ibland, jag ältar saker så fruktansvärt länge och nyss gick jag in och läste gamla meddelanden och slungades tillbaka till då. Arg, ledsen och frustrerad. Det får bli en promenad snart för att rensa ur det negativa och ta in lite positivt istället. Jag hoppas att allt är bra med er! ♥

Mellanmål

 
Vaniljsoygurt från Planti, Kanel, äpple och mandel granola från Paulúns, skivade bananer och nektariner, linfrön, solroskärnor toppat med kokos.

RSS 2.0