Allting som jag någonsin drömt om

Ikväll blev det tacokväll och en långpromenad precis som planerat, så nu är jag helt färdig. Millie somnade direkt när hon la sig ner i sängen. Världens gosigaste unge ikväll. 
Resten av kvällen spenderas i soffan/sängen framför en film med mitt hjärta. Imorgon är det Valborg och som det ser ut nu så blir det bara att gå och titta på någon eld på kvällen, annars bara ta det lugnt, som vilken lördag som helst. Jag hoppas att ni har haft en fin fredag och att ni får en trevlig Valborg. 

Vårkläder

Älskar att våren är på ingång, när man kan plocka fram sina ljusa jeans, adidasskorna och en tunnare "jacka".
Linne: Bikbok Jeans: Bikbok Jacka: Monki Skor: Adidas

Ont i magen och tacofredag

Idag har jag hunnit massor, jag hade tvättid kl. 10.30 så jag har tvättat fyra maskiner, rensat Millies garderob, dammsugit, skurat, städat balkongen, lunchat i Ingelsta och så är Ronja här med så mellan varven har det även blivit några koppar kaffe.
 
Igårkväll efter att vi hade handlat och ätit gick vi en långpromenad, mötte upp Robins syster vid strömmen och fortsatte promenaden med henne. Riktigt mysigt trots det tråkiga vädret. 
 
Ikväll är det tacofredag med en långpromenad som avslut på dagen. Jag har så himla ont i magen, åt en pizza idag och eftersom jag knappt äter gluten så är väl magen inte van längre.. Ajaj! Nu har jag iallafall lärt mig en läxa och vet att jag inte ska äta det om jag har planer en dag. 

Värkar och kalas

 
Morgonen startade vid 7 med en mysig frukost, soygurt med granola, linfrön, banan och jordgubbar, och kaffe till så klart. När Robin hade gått vid 8.30 så gick jag, Millie och Kax en långpromenad i duggregnet, 6,5km fick vi ihop så det blir en promenad lite senare med. (Försöker hålla 1-1,5 mil minst om dagen)
 
Nu har jag duschat, städat och skrivit ihop en inköpslista så snart är det dags att gå ut till mormor och Lasse för en storhandling. Idag ska vi även på jakt efter födelsedagspresenter- en sparkcykel och en NY-keps. 
Eftersom det är kalas nästa vecka så blev inköpslistan lång, allt till kalaset ska inhandlas och jag ser inte fram emot den notan hahah! Jag vet ju dessutom att vi lär ha fika över ända in till jul, men man fyller ju bara en gång om året och då ska det skämmas bort rejält med en massa godsaker! 
 
Ikväll tänkte jag slänga ihop lite hamburgare och bara mysa ner mig i soffan till en film. (Läs Ex on the beach..)
Imorgon är det tacofredag och sen är det Valborg. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på då men det är sådant som märks. Jag tycker inte att Valborg är så speciellt, men en eld ska vi väl ta oss till åtminstone. 

På Valborg för fyra år sedan satte mina värkar igång lite smått och jag flyttstädade för fullt och skrattade mig igenom varje värk utan att ha en aning om vad som komma skulle. Tänk att det redan gått så lång tid, det är inte klokt. 

Till månen och sen tillbaka

Han är hemma! Jag är så himla lycklig, så glad, äntligen! Tog fram min romantiska sida och köpte en liten "Välkommen hem-ros" som han ska få sen. ♥
 
Igår bestämde jag mig för att sova hos min pappa i Skärblacka eftersom jag tröttnat på att inte kunna sova för att jag hela tiden drömmer mardrömmar. Så precis när vi blev upphämtade av min mormor så fick jag ett sms från Robin där han skrev att han hade tänkt överraska mig. Så jag sprang upp till pappa, umgicks lite och la Millie innan jag tog en promenad i kvällssolen, satte mig vid vattnet och lyssnade på poddar innan det var dags att gå upp och sova hos Robin. 
 
Idag har Emma och Wilma varit här med barnen på frukost och mys, när de hade gått klädde jag in sofforna med lakan, lagade lunch och målade naglarna. Nu väntar jag på att Robin och Kax ska komma hit, sen måste jag tyvärr iväg två/tre timmar innan jag får spendera resten av kvällen med de två. 

Banan- och kolapaj

Vi bakade en så otroligt god och enkelt paj igår som jag hittade på Helen Torsgårdens youtubekanal. Den tar bara 15 minuter så är den klar och serveras med vaniljglass, så smidigt! 
(Jag bytte ut smöret till mjölkfritt och serverade med Tofuline vaniljglass. Jag ska testa med glutenfritt mjöl och se om det går att göra den både vegansk och glutenfri, det vore verkligen toppen!)
 
2-3 bananer
100 gram smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
3 msk ljus sirap
 
Bananerna skivas och sprids ut i botten på en pajform, ingredienserna blandas ihop till en massa som man klickar ut över bananerna. In i mitten av ugnen på 200grader i 15 minuter, sen låter man den bara svalna så är den klar!

It's too cold outside for angels to fly

 
Åh jag känner mig värdelös på att hålla bloggen aktiv nu igen. Jag är näst intill aldrig hemma och när jag väl är det så har jag tusen andra saker att göra, eller så måste jag sova. 
Jag har blivit väldigt trött på senaste tiden, jag har mycket svårare att komma upp på mornarna och det är inte likt mig. Jag misstänker att med mitt kostbyte så kom järnbrist eller möjligtvis B12-brist så jag ska ner på stan imorgon och inhandla lite vitaminer och kosttillskott. Det är ju någonting som rekommenderas när man äter vegetariskt/veganskt oavsett. 
 
Igår startade vi dagen med en promenad med Emma till Mirum i Hageby för lite kik i affärerna och matinhandling på Willys. När vi kommit hem och ätit lite lunch kom Ronja förbi och sedan avslutade vi kvällen med hamburgare och filmmys hos henne och Ludvig. 
 
Nu är min lillebror här så jag ska strax kila ner till Nordic för att sola lite innan vi ska åka ut till min pappa för att spendera natten där. 
Jag har suttit och tittat runt på utbildningar att söka till hösten men jag är inte mycket klokare än innan jag började titta så jag får nog boka en tid till Studie- och vägledningscentrum här i stan för att se om de kan hjälpa mig. Antingen så ska jag fortsätta med gymnasiestudierna på Marieborg eller så blir det en yrkesutbildning och utbilda mig specifikt. 

Det gör ont men gå ändå, du kan alltid vända om

Vi klev upp runt 8 imorse, gjorde frukost och tittade på barnprogram innan det var dags att göra sig iordning. Millie har varit hos sin gammelmormor och Lasse idag medan jag har varit iväg. 
Mille sitter nu och äter sitt lördagsgodis till barnprogram innan det är dags att krypa till kojs här hemma. Det är så otroligt skönt med lugna, nyktra och tidiga helger, då man bara njuter av ledigheten och ägnar tid åt sånt man annars inte hinner. 
 
Imorgon ska vi sova ut lite lagom, äta en stor mysig frukost och sen ta oss ut för att mata ankorna. Jag måste dessutom försöka lämna bort Millie en timme för att köpa den sista födelsedagspresenten.
Jag fattar inte att hon fyller fyra snart! Idag, fast för fyra år sedan, låg hon i min mage och jag hade inte en aning om vem hon var eller hur hon såg ut, jag räknade bara ner dagarna tills hon skulle komma ut till mig. Och nu, i snart fyra år, har jag fått ta del av varje steg, alla nya ord och hennes resa från bebis till en liten tjej med egen vilja och egna tankar. Det är så otroligt häftigt! 

Visste du att..



Jag har alltid varit väldigt missnöjd över mitt utseende och min kropp. Jag har testat så många dieter ("dieter") att jag tappat räkningen. Jag har haft ätstörningar till och från sedan jag var liten och alltid skämts över att visa min kropp på t.ex stranden eller i badhuset. 

Jag stirrar mig blind på siffror; kalorier, kilometer, vikt, mått, storlekar, ja, jag tror ni förstår. Därför har jag valt att ta ur batteriet ur min våg, jag får inte mäta mig och jag får inte kolla kalori-innehållet för då vet jag att jag stirrar mig blind på det och triggar igång min psykiska ohälsa.

Håll mitt hjärta hårt

Detta måste vara den tråkigaste våren på länge, det regnar ju hela tiden..
Vi trotsade vädret idag och mötte upp Ronja i förmiddags för en promenad, vi stannade för att mata ankorna och upptäckte till vår förtjusning att Färgargården hade öppnat för säsongen! Så vi tog oss en mysig fika där innan vi traskade hemåt för att fortsätta vårt kafferep.
 
Vid 17 kom min lillebror hit för tacomys och jag passade även på att springa iväg och sola medan han passade Millie som tog sig ett långbad innan sovdags.
 
Igår hade vi tjejmys hos Emma, åt taco och tittade på Ex on the beach, plus att det bjöds på en massa bebismys. Man blir ju inte alls sugen när man får gosa med en 9månaders och en 2månaders bebis, min egen 4åring vill/hinner ju knappt kramas längre, haha åh! 

För och efter-bilder på köksrenoveringen


Nu är renoveringen klar! I fyra dagar har vi haft hantverkare här, imorse var elektrikern här och satte dit belysningen och eluttagen så nu är allt klart. Jag är så nöjd! Vad tycker ni?
 
Eftersom mitt hem har varit ett rent kaos så har jag inte spenderat många timmar hemma och därav har bloggen blivit lidande. 

Min mamma kom hit på en fika strax efter att elektrikern hade åkt och nu sitter jag här och ska snart ta tag i städningen. Efter det ska jag och Millie ut i friska luften och ta en långpromenad. Vi har varit hemma från kontor och dagis hela veckan pga hennes mage..
Hon äter inte och hon kan inte gå på toaletten och så kommer svettningarna och febern på det, jag tycker så himla synd om henne.
Hon blir riktigt jävlig när det är såhär, och igår tog hon ut det rejält så efter väldigt många sårande ord från henne bröt jag faktiskt ihop. Jag vet ju att det inte är riktat personligen mot mig men vissa saker gör så ont att höra henne säga. 
 
Det har varit rätt tuffa dagar i övrigt dessutom. Nedräkningen är avslutad och förlängd tyvärr, men det är för ett gott syfte så jag försöker tänka positivt och kämpar på. Jag är så himla stolt, så himla lycklig innerst inne. Det är bara jobbigt ibland, och som med allt annat så är vissa dagar jobbigare än andra. 

Visste du att..


Jag har jättesvårt för att släppa in människor i mitt liv vilket beror på att jag har väldigt svårt för att lita på människor. Det krävs mycket tålamod för att komma mig nära, men när jag väl släpper in någon så gör jag det helhjärtat och blottar hela min själ. 

Köksrenovering


Imorse gjorde jag tabben att försova mig, jag som aldrig försover mig när jag har larm längre.. Jag vaknade av att det plingade på dörren 07.40, yrvaket hoppade jag upp ur sängen och fick med sovkläder och håret åt alla håll öppna och bara se glad ut. Sen gick jag med skämskudden för ansiktet och kaffebryggaren under armen och stängde in mig i Millies rum så saneraren skulle få arbeta ifred. Efter ett par timmar gick jag och Millie en promenad till Folkparken för lite morgonbus, avslutade med en långpromenad och kom hem till detta. 
Så nu hoppas jag att resten av hantverkarna kommer redan imorgon och fortsätter, jag är så spänd inför resultatet!
 
I helgen sov Millie borta så jag passade på att städa varenda vrå av lägenheten och möblera om i hennes rum samt sätta upp hyllor och lampor. Det blev så fint och Millie är så nöjd. Vart efter ska det ju målas om men jag stod inte ut med flyttkartongerna mer, så nu är de sista uppackade vilket var på tiden.
Jag började med lägenheten kl. 12 på lördagsförmiddagen och upptäckte att klockan hade hunnit bli 19(!!) när jag började bli klar. Något förvånad hur tiden hade sprungit iväg, vilket i och för sig inte gjorde så mycket eftersom vädret ändå inte var på topp.
 
Jag hoppas att ni har haft en fin helg, och en bra dag trots att det är måndag. Idag är det bara en vecka kvar!! ♥

Visste du att..

Jag är beroende av nässpray. Och eftersom jag är det är jag förkyld året runt. 
Om jag inte har nässpray tillgängligt när jag är inne i en "beroendeperiod" så blir jag genomtäppt och får en panikliknande känsla i kroppen, därför bär jag alltid med mig nässpray vart jag än går. 
Likaså om jag börjar tänka på nässpray så blir jag genomtäppt och måste ha den med en gång. 
 
Det är faktiskt jobbigare än man kan tro, och att sluta är ett h*lvete men ack så skönt när man fått bort det ur tankarna.

Dagar blir till veckor och veckor blir till år

Jag och Shiva har hängt på balkongen och druckit kaffe i det tråkiga vädret. Jag har dessutom varit på ett möte i skolan och gått en långpromenad på 7km. Snart ska jag gå och sola innan det är dags att hämta Millie så vi hinner mysa lite innan hon ska åka iväg över helgen. 
 
När Millie har åkt ska jag ta tag i storstädning här hemma och ta en kvällspromenad om vädret tillåter. Ha en fin fredag!

Jag räknar ner dagarna

Dagens enkla middag: pasta, vegobullar, tomatsås med champinjoner och kidneybönor och ruccola över. Gott!
 
Nu sitter jag här, proppmätt och sörplar på lite eftermiddagskaffe i min kokheta våning. Solen lyser rakt in i vardagsrummet så det är säkert över 30 grader här inne.. Hur det blir i sommar vill jag inte ens veta. 
Efter eventet idag gick jag raka vägen till solariet och sedan hämtade jag hem Millie. En irriterad liten tjej idag så just nu vill jag bara att klockan ska visa sovdags så vi kan ta nya tag imorgon. 
 
Det är så underbart att våren verkligen är här nu, det betyder att min R snart är här hos mig och Millie fyller 4år, sen är sommaren här med härliga semesterdagar!

Usla dagar och ett event


Smoothie gjord på banan, jordgubbar, dadlar och ekologisk havremjölk.

God morgon! Jag har haft ett par riktigt usla dagar, därav den tråkiga uppdateringen.. Jag fick rejält med motvind, som ett slag i magen, men nu har jag säkrat upp mina broar och har mitt på det torra igen vilket känns bra. Nu är det bara att blicka framåt och vara förberedd på nästa storm som inom sin tid kommer svepa förbi. 
 
Jag startade iallafall dagen med att lämna Millie på dagis och sen ta en pw på 6km med Framgångspodden i hörlurarna. 
Nu är jag hemma igen, jag har lockat mitt hår, dricker min smoothie, och ska "jobba" lite här hemma med privata mejl och så innan det är dags att röra sig mot ett event som jag ska hjälpa till på under dagen. 
 
Imorgon har jag ett möte på skolan kl. 9.30 och sen tar jag helg, långhelg som vanligt! Jag tänkte faktiskt ägna helgen åt att städa och skriva lite på mitt lilla projekt jag har. 
På måndag börjar de äntligen med mitt kök! Då kommer saneraren hit på morgonen och river ner kaklet, sen antar jag att det kommer gå relativt fort. Spännande! 

Hårprodukter

Mina absoluta favoritprodukter efter att jag har duschat håret!
En Arganolja från Nashi och ett värmeskydd som reparerar torrt och skadat hår från UniqOne.
 
Jag har väldigt lockigt hår, och eftersom både lockar i sig och mitt plattande av håret sliter väldigt mycket så räddar detta mitt hår alla dagar i veckan och jag kan inte duscha håret utan att använda mig av dessa efteråt. Verkligen ett tips till er som vill ta hand om ert hår.
 
För övrigt så har jag någon typ av infektion i hårbotten som läkarna inte vet vad det är (jag har haft det sedan 2013 och enda gången det har försvunnit så var det med en antibiotikakur som egentligen skulle vara mot infektionen i ansiktet). 
På grund av det så tål jag inte billigare schampoo och balsam från vanliga matbutiker och måste använda mig av antingen TRESemmé, eller det jag har nu; Bed Head Recovery. Lite dyrare produkter helt enkelt. 

Visste du att..

Jag tänkte lägga ut lite rolig/konstig/onödig "fakta" om mig lite då och då, saker som ni kanske inte visste om mig. Det kan ju vara kul, haha. Så idag kommer första saken!
Jag avskyr spel. Tv-spel, datorspel, onlinespel, maskiner, ja, you named it.
Men en sak som jag faktiskt tycker om är att spela Call of Duty- Black ops (split screen eller zombie). Jag och Ronja brukade alltid spela det. Likaså jag och Robin kunde ta någon timme hit och dit till att spela. Det är ett roligt tidsfördriv och ett perfekt sätt att komma på andra tankar.

Jag förstår dock inte hur man kan fastna i ett spel så mycket att man inte kan sluta spela eller börjar lägga en massa pengar på det. Och det är där min avsky mot spel kommer in i bilden, beroendet. 

Tisdagspodd och städdag

 
God morgon! Millie är lämnad på dagis och jag ska snart börja gå mot kontoret. Sitter och lyssnar på den vanliga tisdagspodden- Den friska vargen. Den är så mysig och ger mig så mycket good feeling, perfekt start på arbetsveckan helt enkelt. Jag tycker att ni ska ta er in och lyssna på den om ni inte har gjort det än.
 
När jag har slutat i eftermiddag ska jag gå den vanliga långpromenaden och resten av kvällen ägnar jag åt att städa bara. 
Det verkar bli fint väder idag så ni som är lediga får passa på att njuta åt mig med. Ha en bra dag!

Always together, never apart. Maybe in distance but never in heart

 
Idag är jag jordens lyckligaste människa!
Robins mamma ringde mig igårkväll och sa att de hämtar upp mig kl. 7 och att vi åker ändå! 2,5h senare var vi framme och jag kan inte beskriva med ord hur underbart det var att äntligen få ha honom nära igen. Jag är så himla kär i den där killen, det är helt galet. 

Strax innan 16 var det dags att säga hejdå och börja resan hemåt vilket kändes rätt tungt. Väl hemma tog jag en promenad med Ronja och tänkte nu avsluta kvällen med film och godis i sängen med min lillasyster. Perfekt avslut på en perfekt dag.

Min sminkbas

Detta är produkterna jag använder för att lägga min sminkbas. Mina favoriter helt enkelt. Jag använder även en concealer för att forma mitt ansikte och dölja mörka ringar under ögonen men den jag har nu är inte jättebra så den är inte värd att nämnas. 
 
Jag använder mig av en primer från the Balm, Time Balm, som är den bästa primern jag har testat hittills. Lite dyr men eftersom den är rätt dryg så räcker den länge.
 
Eftersom jag solar så måste jag blanda två olika foundations, men budgetfavoriten genom tiderna är den från MaxFactor 2in1. Täcker tillräckligt utan att se kakig ut.
 
För att sätta min foundation och concealer använder jag mig av ett transparant löspuder från Lumene. Jag älskar löspuder och detta är en solklar favorit av de jag testat. Även fast vissa är transparanta så har jag ändå alltid fått en orange lyster och upplevt att pudret inte fäster, det händer inte av detta.
 
Jag har alltid använt en bronzer från H&M och idag förstår jag inte hur jag kunnat det. Denna är från Lumene och jag är förälskad i den! Den är matt och passar oavsett om jag är blek eller som nu när jag börjar få färg. 
 
Som många andra använder jag the Balms highlighter Mary-Lou Manizer. Har ni inte testat den? Gör det då! Den är perfekt på alla sätt och vis och förpackningen är så fantastiskt fin.

Kalas och systermys



Nu är jag hemma igen efter ett väldigt trevligt kalas hos mormor. Som vanligt rullar man ut genom dörren och känner sig 10kg tyngre, men det är ju precis så det ska vara när man är hos sin mormor på middag. 
Hon var så gullig och hade ordnat en vegansk variant åt mig, till och med glassen hon hade köpt var vegansk. 
 
Planen var att jag skulle åka till Robin imorgon men fick precis den dystra nyheten att det inte blir av. Så nu känner jag mig lite nere, och väntar på att Millie ska bli lämnad hit igen för då behövde hon ju inte slita ut sin gammelmormors krafter denna gång.
 
Min syster följde med mig hem och stannar till måndag så det blir en mysig systerhelg istället. Vi startar med en lång pw i kvällssolen. Ha en fin lördag!

Att ljuga för sitt barn

 
 
Att känna ilska, frustration och besvikelse över att Millie inte får ha allt som andra ser som normalt för ett barn är bland det jobbigaste som går att känna. Att inte kunna göra någonting, att behöva svara på frågor som man själv knappt har svaret på, att se hennes hopp i ögonen för att sedan se hur hoppet tonas ner till besvikelse är inte lätt. 
 
Jag försöker besvara hennes frågor på ett sätt som jag hoppas att alla ensamstående föräldrar gör- utan glåpord eller baktal om den andra föräldern. Det är ren frustration att inte kunna säga sanningen till henne, det är det verkligen, men det skulle vara ännu mer frustrerande att se henne sårad av sanningen. Så jag fortsätter ljuga. Hennes pappa bor för långt bort och han är lite sjuk så han kan inte åka så långt. Hon får ett svar och efter ett tag har hon glömt att hon ens frågade vart hennes pappa är och varför han inte hälsar på. 
 
Jag fruktade denna fråga så länge, försökte förbereda mig, förbereda svar som låter trovärdiga och som gör minst ont för ett barn. Ett svar som gör ämnet slutdiskuterat och som lättast kan få henne att förstå att hon inte gör någonting fel. Ett svar som inte trycker ner hennes självkänsla och får henne att tvivla på sig själv. Men när frågan väl kom satte den sig som en kniv i bröstet, för jag glömde förbereda mig på att frågan kan komma tillsammans med tårar. Så jag satt där helt stum trots mina år av förberedelser.
 
Jag har många gånger funderat på om jag ska berätta sanningen för henne när hon är äldre, eller fortsätta hålla masken även då. Jag vill inte ge henne min ilska, jag vill ju egentligen låta henne bilda sin egen uppfattning men hur kan hon göra det om hon inte får någon sorts sanning i handen?

Hon har byggt upp en bild av sin pappa, en bild på en människa lik en gud. Hon ser upp till honom, pratar om honom som att det skulle vara någon hon minns. Men hon minns inte honom. Hon vet inte hur han är som person, eller hur han ens ser ut. 
 
Jag vet att hon har det bäst såhär. Att hon klarar sig med bara mig. Men ibland önskar jag att jag kunde ge henne svaret "Din pappa kommer och hämtar dig imorgon", precis så som hon hör andra säga. Jag kan inte låta bli att ibland lägga skulden på mig själv, för det är klart att tillsammans med Millies tårar kommer även besvikelsen, och den går ut över mig. För jag är hennes trygghet och hon vet att hon kan gråta ut, skrika och vara arg på mig utan att jag försvinner. Hon vet att jag står kvar oavsett vad, och hon vet nog innerst inne att jag ljuger. Och min värsta mardröm vore att hon tar reda på sanningen och anklagar sig själv i framtiden. Att hon anklagar sig själv för att inte vara bra nog. För det är inte sanningen. 

Ibland blir jag bara så arg. Frustrerad. Ledsen. Besviken. Hon är bäst på alla vis. Det är han som ska känna det hon känner, hon ska inte ens behöva undra vem han är eller vad han gör. Han är inte värd hennes tårar. 

Friyay

Fredagen sprang iväg. Ronja kom hit och spenderade dagen och kvällen här. Vi lagade taco, åt glass, gick en promenad och skrattade så vi nästan kissade på oss. Ibland är livet bra fint. 
Hon åkte hem vid 23 när vi båda satt och gäspade, då var det bums i säng för min del. 
 
Larmet ringde vid 8 imorse, jag hade tänkt ta en promenad då men eftersom vi ska på kalas idag valde jag att hoppa den idén för dammsugning och duschning istället, så det får bli en lång, skön pw ikväll istället. 
Millie ska sova kvar hos sin gammelmormor för imorgon kl. 6.30 väntar en lång bilresa och en efterlängtad dag!

En bra start på dagen

Sådär ja! Lunchen är i magen, kaffet kokar och alla måsten är klara så nu tar jag helg! 

Jag startade dagen med ett möte på skolan, tog en 7 km pw och gick sedan raka vägen hem och började med lunchen som idag blev bovetepannkakor till mig och vanliga pannkakor till Millie. Fredagslyxade med nutella och banan till, såå gott! Idag var dessutom sista dagen med Nutella, jag är nu redo att ta farväl av den och testa på att göra den veganska versionen själv!
 
Idag är en bra dag, jag har good feelings i hela kroppen och ska njuta av varje sekund den här helgen. Jag hoppas att ni får en minst lika fin helg ni!
 
Ps. Jag måste rekommendera er om podden Svenska Mordhistorier- Familjen. Det avsnittet finns hittills i tre delar och är så himla spännande och bra!

Regn och rusk

Åh, vädret är så trist idag! Först sol, sen regn, sen sol igen och sen spöregn.. Jag orkar inte. Jag vill ut på en långpromenad, men jag orkar inte riskera att bli förkyld igen. Jag orkar inte dra runt på en vagn i leran. Och jag orkar inte bli dyngsur.

Imorgon är det iallafall fredag, då har jag ett möte i skolan och sen är det långhelg! Fredagskvällen spenderas med Ronja, på lördag ska vi fira mormor som precis fyllt 70 år och på söndag får jag äntligen träffa Robin!

Eftersom det inte blir någon promenad ikväll (tur att jag gick en pw på en timme imorse åtminstone!!) så ska jag ta en varm dusch, gosa ner mig i soffan och bara vara. Det kan ju vara skönt det med. Ex on the beach ikväll, tittar ni?

Nedräkning: 17

Smoothie gjord på banan, frysta jordgubbar, färska dadlar och havremjölk. 

Ett veganskt liv

Vägen mot ett veganskt liv fortsätter och människor i min närhet börjar släppa på bitterheten och är mer öppna med mitt val nu. Självklart är jag inte riktigt där än, fast jag har kommit långt på vägen. En stor last jag har kvar är godis, men även det suget börjar släppa och jag stillar enkelt sötsuget med smoothies nu. 
Annars äter jag rätt clean, nästa steg är att baka helt veganskt och hitta såser som är veganska. 
 
Idag fick min mamma mig att köpa hem linser, kidneybönor och kikärtor som ska tillagas från grunden. Spännande! Det är verkligen en helt ny värld och jag är så öppen för den. Lite mer än en månad har gått nu, har ingen direkt koll men jag märker så stor skillnad på min kropp redan. Både utseendemässigt och hur jag mår. (Bortsett från kramperna som kommer ibland, men de kommer ju släppa de med vartefter).

Inte nog med mitt val att bli vegan så har jag tagit bort mycket gluten. Jag tror att alla människor är mer eller mindre känsliga mot gluten (vitt bröd, pasta osv) och min mage mår mycket bättre utan det. Detta trappade jag dock ner redan när jag tränade mycket och gick på strikt diet. Och vet ni vad det skönaste med det är? Jag slipper uppsvälld mage, den uppblåsta känslan! 
 
Detta är det bästa valet jag någonsin har gjort och jag ser fram emot mer inspiration, kreativitet och erfarenhet kring det!

Middag och smoothie

Dagens middag blev en wrap med morötter, zuccini, kidneybönor, kikärtor, sparris och vitlök stekt ihop med salt och peppar. Slängde på lite kall kol- och morotssallad över med. Till det gjorde jag potatis med flingsalt i ugnen.
 
För att stilla sötsuget som kom lite hastigt nu till kvällen slängde jag ihop en smoothie gjord på frysta blandade bär, färsk banan och havremjölk.
 
Nu ska jag ta ett varmt bad och sen gosa ner mig i sängen. Mår inte riktigt hundra idag, kroppen känns helt mör så vi får se om jag kommer iväg till kontoret imorgon eller om det faktiskt är så att jag håller på att bli sjuk igen(!!).

Nedräkning: 18

Här har jag spenderat ett par timmar nu, fick gå hem från kontoret pga att min mage krampade rejält. Jag har ju haft så till och från sen jag la om min kost så jag är ju nästan säker på att det är därför. 
Det känns iallafall bättre nu så jag ska pallra mig ut i regnet och hämta hem Millie och gå en promenad som också brukar hjälpa mot magen. 
 
Jag förberedde två chiapuddingar nyss så jag hoppas på bättre resultat denna gång, förra gången blev de helt misslyckade och smakade ingenting alls. Mer uppdateringen om det när jag smakat imorgon.
 
Efter promenaden ska jag bara förbereda matlådor och ta det lugnt, funderar på ett avkopplande bad och ska försöka somna tidigt ikväll. 
Jag har haft så himla svårt att sova de senaste nätterna, vaknat av mardrömmar och sovit allmänt oroligt. Det resulterade i en rejäl försovning imorse, men ingen skada skedd, jag hann i tid till kontoret iallafall.

Favoriter från Mars


 

Ex on the beach

Efter åtta timmar på kontoret, en långpromenad och världens största kvällsmat så ligger jag äntligen i sängen och tittar ifatt Ex on the beach som jag missade igår. Unnar mig lite chips och choklad idag med, så fruktansvärt gott! 
 
Dagen har iallafall rullat på bra men fy så trött jag är och har varit exakt hela dagen.. Hoppas på bättre sömn inatt och att jag kommer upp i tid imorgon. Jag hoppas att ni har haft en jättefin dag i solen! 

Mina lägenheter genom åren

 
 
Detta är fyra av mina sex olika lägenheter. Den allra första var min pappas lägenhet men jag bodde där i ett par år ensam, därifrån finns det inga bilder direkt men ingenting där var mitt eget heller.

När jag var 18 år och väntade Millie fick jag mitt första egna kontrakt på en etta på 53kvm i Skärblacka (Bild 1). Där bodde vi i ungefär 1 år och 3 månader. Jag minns hur stolt jag var, den var nyrenoverad och jag fick köpa allt nytt till den. Vi hade tre uteplatser och jag stormtrivdes, men med barn blev det rätt trångt tyvärr.

Då flyttade vi till en tvåa på 56kvm i Skärblacka, riktigt mysig men den kändes aldrig som mitt hem, så där bodde vi bara i ungefär 7 månader. Tyvärr har jag inte en enda bild därifrån heller..
 
Hastigt och plötsligt sa jag upp den och försökte febrilt få min drömlägenhet i Norrköping. Efter mycket om och men fick jag till slut den lägenheten. En trea på 79kvm, det var en dröm! (Bild 2) Jag fixade väldigt mycket med den lägenheten, målade och planerade golvbyte osv. Efter ungefär 1 år och 4 månader gjorde jag det dummaste impulsbeslutet och sa upp den.
 
Jag fick nämligen ett erbjudande om att skriva kontrakt på en tvåa på 60kvm i Skärblacka (Bild 3). Det var samma område som min första lägenhet, och jag skulle få en stor uteplats och ha utsikt över sjön. Perfekt tänkte jag! Jag vantrivdes och ångrade mig rejält, därför la jag aldrig någon energi på att fixa till den lägenheter heller.. Vi fick en fin sommar där iallafall men efter ungefär 6 månader flyttade vi tillbaka till Norrköping.
 
Så här bor jag nu och har inga som helst planer på att flytta igen. Jag har lovat mina närmsta (som blev väldigt trötta på mina flyttimpulser) att nästa gång jag flyttar är det när jag flyttar ihop med någon och behöver större, haha.
Nu har jag en 2,5a på 62kvm mitt i stan (Bild 4) och stormtrivs!

Nedräkning: 19

 
God morgon! Idag är jag riktigt trött. Vi råkade försova oss till 5.45 så jag flög upp ur sängen, väckte Millie samtidigt som jag borstade tänderna och klädde på mig. Det måste ha varit en syn i sig, men vi hann åtminstone!
 
Så nu är Millie lämnad och jag har bryggt kaffe som jag häller i mig just nu, lyssnar på Den friska vargen (som varje tisdagsmorgon) och ska snart börja göra mig iordning för att gå till kontoret. 
Jag har en känsla av att detta kommer bli en lång dag.. men jag längtar redan till eftermiddagspromenaden.

Shine bright like a diamond

Vilken effektiv dag hittills! Jag och Millie vaknade vid 7, då åt vi frukost och mötte sedan upp Emma och Diamond för en långpromenad. 
Emma bjöd på mat, vegetariska filéer med pomme efter promenaden.
 
Nu är jag hemma, väntar på att min första maskin tvätt ska bli klar så jag kan slänga över det i torktumlaren. Dammsugning och dammning är klart så nu är det disk och våttorkning kvar. Millie stannade hos Emma för lite lek och mys under tiden. 
 
När allt är klart här hemma och Millie är hämtad ska jag ta tag i matlådor för veckan och sen avsluta med en långpromenad, sol och dusch, sen är det bums i säng innan larmet ringer klockan 5 igen. 

Hjärtat hoppar över några slag varje gång jag tänker på dig

Nu är Millie hemma igen! Supernöjd över en toppenhelg i Gamla Linköping, skärgården och massa annat roligt. Så nu ska vi titta på alla nya kläder hon har fått och sen bege oss ut på en kvällspromenad runt strömmen så hon får somna i vagnen. 
 
Imorgon står tvätt- och städdag på schemat innan en ny arbetsvecka drar igång. Det är fantastiskt med helg och ledighet, men vardagar är inte så illa ändå, det är rätt fint med rutiner och sysselsättning med.
Jag hoppas däremot att denna vecka går supersnabbt för på söndag får jag äntligen träffa människan som får mig att känna mig hel, min stora kärlek i livet. Min Robin. Behöver jag ens säga att jag längtar?

I wish you were here


Igår hade jag en sämre dag under förmiddagen, jag kände mig lite känslosam så under min promenad vek jag av och hälsade på hos farmor i minneslunden. Det var så fridfullt och vackert, skönt att för en gång skull inte vara där på All Helgona när alla andra med är där. Så jag satt där ett tag, bara tittade och pratade lite med farmor. Efter några tårar så kändes allting lite bättre. Att en sådan sak kan hjälpa så mycket.

Studio54 och spontan utgång

 
Igår var min mamma med och höll i en möhippa för sin tjejkompis så jag mötte upp dem när de skulle slå sig samman med killarna som varit iväg på svensexa samtidigt. Vi åt mat och drack jättegoda drinkar på Studio54, plus att det blivande brudparet fick möta varandra i tävlingar osv. Jättetrevligt och mysig stämning.
 
När det drog ihop sig där och folk började bli rejält onyktra tackade jag för mig och mötte upp Emma för en kvällspromenad, sen vet jag inte riktigt vad som hände. Jag hann bara innanför min dörr innan jag var iväg igen, natten slutade i en spontan utgång som blev så himla lyckad! Det var så otroligt länge sedan jag och Emma var ute så vi körde verkligen gärnet och dansade loss! 

Idag mår jag förvånandsvärt nog mycket bättre än jag trodde att jag skulle göra. Jag vaknade vid 11, slängde i mig frukost och drog på mig promenadskorna för en långpromenad med Ronja. Avslutade med en sol och här sitter jag nu. Nyduschad, äter hemmagjord pizza med massa kål och morötter på och tittar på En natt på museét. Otroligt gott och skönt.

Krampmage och trevligt sällskap

Ber om ursäkt för dålig snapbild, men jag glömde helt bort att knäppa av lite bilder igår..
 
Kvällen slutade med trevligt sällskap och några cider hos mig igår. Kenny och Robin kom hit vid 18.30, men pga min dumma krampmage slutade min kväll redan vid 21, men grabbarna grus stannade till 01 cirka, lugnt med musik och massa prat bara. 
 
Direkt efter att de hade gått hem la jag mig i sängen och somnade. Råkade vakna vid 11 idag och har nyss ätit frukost, när kaffet är uppdrucket ska jag ta mig ut på en långpromenad med något trevligt i hörlurarna. Vi hörs lite senare, ha en fin lördag!

Nya favoriter

Idag kom mina nya älsklingar äntligen på posten så jag är överlycklig! 
 
Jag tog en sovmorgon till 10.30 imorse vilket var välbehövligt. Efter att ha ätit frukost kom Ronja hit på en kaffe innan vi gick en långpromenad som jag avslutade med en solning. 
Ronja åkte för en stund sedan och jag funderar på att ta ytterligare en långpromenad med en podcast i hörlurarna. Solen är ju framme så springet i benen vill inte riktigt släppa.
 
Ikväll är det tomt på schemat, Millie sover borta i helgen så det ekar tomt i lägenheten. Imorgon blir det storstädning här hemma men även kvällen då är oplanerad än så länge. Jag måste säga att det är rätt skönt det med. Jag ska iallafall hålla bloggen aktiv nu under helgen och förbereda inlägg till veckan som kommer.

RSS 2.0