Sommarkläder

 
För några dagar sedan var det marknadsafton i stan så jag och Ronja sprang dit på kvällen för att se om det fanns någonting roligt kvar att fynda. Och vet ni? Jag hittade detta set och en halvlång svart kjol på Monki för bara 60(!!)kr allt som allt. Älskar detta set, älskar mönstret och älskar höga shorts som sitter löst. 

Vi gick även in på BikBok en sväng och där fyndade jag en slapp grå t-shirtklänning för bara 49kr. Den kommer jag bo i i sommar, jag verkligen älskar den med. Ni ska få bild på den någon dag, jag har redan använt den nämligen haha! 
 
Men perfekt att inte betala mer än 110kr för tre uppsättningar kläder faktiskt, speciellt när sommargarderoben ekar tom. Clothes makes me happy. ♥

Händer aldrig igen, för jag vill inte må sådär

 
God morgon! Igårkväll bestämde jag mig för att bara go on with my life så jag rensade, tömde och tog ut de sista känslorna jag hade i kroppen samtidigt. Bestämde mig, ringde vårdcentralen idag, jag ska fan bli bra, jag vill inte må sådär som jag har gjort. 
 
Idag vaknade jag upp med så himla mycket good feelings i hela kroppen vilket inte har hänt på ganska länge. Solen skiner, jag har bara ben, kommer njuta av solen efter mina möten, hänga ute med min Millie, dricka smoothies och boka Bråvalla. Idag är en bättre dag! 
 
 

Nytt i sminklådan

 
Uppdaterade lite i sminklådan häromdagen då allt tog slut. Som vanligt bestämde jag mig för att gå på jakt efter produkter som kan bli nya favoriter. 
 
Det blev en foundation från IsaDora, den är bra men jag önskar nu att jag hade tagit Nude istället då denna är lite för täckande och Nude ska vara lite mindre täckande- mer lik en BB-cream.
Vi får se om det blir ett extra foundationköp eller om jag fastnar mer för denna när jag använt den lite mer.
 
Jag har alltid varit ett stort fan av löspuder men blev rekommenderad att testa kompaktpuder så jag chansade på The Balm- Sexy mama.
The Balm är ju ett av mina favoritmärken så jag tvivlar inte på att produkten är bra, jag måste bara ha en ny borste för att kunna bedömma om detta kan bli en favorit eller om det blir att återgå till löspuder igen.
 
Jag har varit på jakt efter NYX's ljusaste concealer hur länge som helst men den är alltid slutsåld på stan så jag har avvaktat. Men eftersom min gamla concealer tog slut i fredags och jag skulle iväg på lördagen så var jag tvungen att köpa en ändå, blev då rekommenderad att köpa denna- Maybelline Instant Age Rewinder. Mer än dubbelt så dyr men ja, den är helt ok, lite irriterande att den lägger sig i linjerna under ögonen efter bara någon timme men annars täcker den fint.

Trodde vi va på riktigt, varför kändes det falskt?

En fin inflyttningspresent av en kär barndomsvän som var på besök häromdagen.
 
Hej! Jag vet att det har ekat tomt här inne, igen. Det är så mycket just nu hörrni.. jag vet knappt vem jag själv är längre. Jag känner mig tom, jag känner ingenting samtidigt som jag känner alldeles för mycket. Jag känner mig ensammast på jorden och som att jag är den enda i världen som inte har en enda människa. Jag känner mig ensam även fast jag är omringad av människor, jag vet inte hur jag ska förklara. Jag känner mig ensam och förvirrad helt enkelt. Jag skulle bara behöva komma bort lite, men det är omöjligt.

Jag hoppas att det är bra med er iallafall! Njuter ni av värmen idag? Jag såg att hela veckan skulle bli fin, helt fantastiskt ju, äntligen är sommaren tillbaka!

Natten går bra men dagen är svår

 
Jag blev barnledig igår ändå, Millie sov ytterligare en natt hos Ronja och Ludvig. Vi passade då på att spendera tid tillsammans, lagade lite hamburgare hemma och sedan gick vi på bio- Djungelboken. Den var så himla bra! 
 
Idag vaknade vi runt 8, åt frukost i sängen och mös tills jag var tvungen att gå. Jag är hemma runt 20.30 ikväll, då ska jag duscha och sen hoppa bums i säng för imorgon väntar dagis och ett möte. Förhoppningsvis ska jag även träffa Emma en sväng med, som jag längtar efter henne! 
 
Veckan blir nog rätt lugn. Jag hoppas på att kunna unna mig ett glas vin på någon mysig uteservering till helgen men det återstår att se. Ha en fin dag och njut av värmen!

Tacolördag eller barnfritt

 
Inatt sov Millie hos sin gudmor och Ludvig som jag sa i tidigare inlägg, hon är överlycklig och har haft jätteroligt. Jag är så tacksam över att ha en så fin vän i mitt liv, och en så fin gudmor till min dotter. ♥
 
Jag och Robin vaknade runt 7.30 trots att vi hade sovmorgon, vi passade iallafall på att ligga och dra oss i sängen och sen åt vi en dunderfrukost. 
Min Mix&Go gick sönder imorse, tur var väl att jag märkte det för det rök en del och kunde nog ha börjat brinna haha, men jag är så himla ledsen för det. Jag har använt den dagligen i över ett år och verkligen älskade den.
 
När Millie var hämtad åkte vi och storhandlade med min mormor, men som vanligt syns det knappt i kylen så skulle behövts ett par påsar till. 
Jag är så enformig när jag handlar så det blir alltid samma saker och just den här handlingen var verkligen i brist på matidéer så det blev mest basgrejer.. och havremjölk till mina smoothies haha.
 
Vad vi ska göra ikväll är ännu oklart. Jag skulle vilja ha en hel barnfri kväll och gå ut och äta med min pojkvän men det är ganska svårt som ensamstående med dåligt kontaktnät. Det får kanske bli tacokväll eller hamburgekväll här hemma istället.. det återstår att se. Godis ska inhandlas och nycklar ska hämtas så ut ska vi innan iallafall. Ha en fin lördag kompisar!

Inlogg och sleepover

Nu har Ronja precis varit här på kaffe och för att umgås lite. Robin sitter och pluggar och jag har precis kollat igenom mail och fixat lite. Det verkar som att samtalet gick bra, jag fick personalinlogg och så via mailen för att kunna önska arbetspass och position, så det återstår ju att se om det kommer upp någonting på mitt schema där, spännande!
 
Det bestämdes idag att Millie ska sova hos Ronja och Ludvig imorgon för att jag ska iväg på eftermiddagen och kommer hem sent så nu är Millie överlycklig. 

Vi får se vad resten av dagen har att erbjuda, jag börjar bli lite smått hungrig så det kanske är dags att laga lite mat snart.. Jag ska iallafall ut på en promenad sen, och jag hoppas att jag kan springa iväg till gymmet lite senare eftersom det inte finns någon tid till det imorgon. Ha en fin kväll!

Tillbaka i tiden

 
Ibland kan man bara få för sig att man saknar den där lilla kulan. Jag vet att jag kände av det ganska snart efter graviditeten men sen dess har jag inte riktigt känt saknaden på det sättet. Men nu de senaste veckorna har jag faktiskt börjat sakna den lite. Jag vet inte om det beror på att Millie börjar bli så stor, många runt mig får barn nr. 2 och även 3, eller om det bara är årstiden som gör det.
 
Jag minns inte så jättemycket från min graviditet om jag ska vara ärlig. Jag minns att det var rätt turbulent, och att jag i mitten av graviditeten mådde väldigt psykiskt dåligt pga att vi inte visste om det var ett friskt barn som låg i min mage eller om det var ett barn som skulle födas med en sjukdom. 
För övrigt mådde jag nog rätt bra tror jag (?). Jag var trött i början, kräktes kanske två-tre gånger bara och hade väldigt mycket energi ända fram tills värkarna sattes igång. 
 
Jag saknar främst att hålla/klappa på magen och känna sparkarna, funderingarna kring hur jag skulle bli som mamma, hur mitt barn skulle se ut, vara och bli. Alla frågor som ingen kunde ge mig svar på. Spekulationer kring kön, namn, förlossning och som sagt, hur jag skulle bli som förälder. 
 
Jag var ju rätt ung, hade ingen direkt ordning på mig. Jag var slarvig och naiv då. Men jag växte in i min blivande roll för varje vecka som gick och se, det gick ju rätt bra ändå, haha. Jag är ju absolut inte samma tjej som då, och tur är väl det! 
 
Men tillbaka till ämnet, min lilla mage, som bar på en så otroligt fin unge, den saknar jag lite. Jag önskar att jag hade tagit mer vara på både graviditeten och den första tiden. 
 

Shine bright like a Diamond

 
Idag försov vi oss ganska rejält här hemma så det blev att springa till Kneippen och hämta Isra som ska vara hos oss till ikväll medan Ida jobbar.
Nu har jag precis haft en telefonintervju på engelska och den gick över förväntan faktiskt så nu ska jag se över min mail och "jobba" med det ett tag innan det är dags för promenad nummer två.
 
Robin kommer hem efter 15 och då ska vi väl äta lite innan det får bli en promenad med hundarna.
Imorgon har jag en intervju på Marieborg och avskrivning från min nuvarande skola. Sen är det bara att invänta antagningsbeskeden som borde komma i Juni, spännande.
 
Idag fyller min vackra, inspirerande och fantastiska bästis 25år och just idag skulle jag vilja kunna byta plats med henne så att hon får njuta av sin alldeles egna dag. Hon är så stark, och har en liten kämpe till dotter. ♥

You can't break the broken

Smoothie gjord på två bananer, frysta jordgubbar, två daddlar och havremjölk.
 
Jag har tagit mig en välbehövlig paus från bloggandet ett par dagar, men nu är jag tillbaka, så hej!
Vädret har varit tråkigt sedan vi hördes senast och med grått och trist väder så kom även ett par riktigt usla dagar för mig. Och inte nog med det så har det varit lite stormigt i livet på det, men allt känns så mycket bättre nu och jag känner mig genuint lycklig faktiskt.
 
Jag tog mig ut till Minneskonserten men stannade inte länge pga regnet. Det var iallafall trevligt och efterlängtat att träffa mina vänner som jag inte sett på flera månader. Jag måste dessutom erkänna att det var tufft att vara bland så mycket folk, jag är verkligen inte van vid det längre men ju mer jag "utsätter" mig själv för det desto enklare kommer det såklart att bli.
 
Jag har tagit upp min träning igen, två dagar i rad har jag varit på gymmet nu. Igår var det svårt, det kändes förnedrande att behöva sänka vikterna och att inte orka lika mycket som jag gjorde senast jag var där.. men idag gick det mycket bättre, nästan så jag skuttade därifrån!

För övrigt så är detta en av de bästa dagarna på länge, jag är så himla stolt över Robin så det finns inte ens ord! Allt går framåt och det kan bara gå åt det bättre.
 
Nu är Bari här och umgås med Robin, lite senare ska vi nog ta en kvällspromenad och vara hundvakt till imorgon. Det betyder att min morgonrunda kommer bestå av att tacklas med två koppel och dubbla stopp, haha.

Fredagsmys

Idag gick jag, Millie och Kax en promenad till Haga och tog en kaffe med Ronja innan vi gick hem för att hämta mina betyg och gå ner till Vägledningscentrum för att scanna in dem och komplettera mina ansökningar till utbildningarna jag sökt. Så nu hoppas jag bara att jag kommer in på mitt förstahandsval i höst.
 
Ikväll är det tacofredag på planeringen. Robin åker snart till Skärblacka och sover där så ikväll är det bara jag och min trotsiga prinsessa hemma. När Millie sover ikväll tänker jag unna mig ett långt bad och bara ta hand om mig själv, kanske gråta till en mysig film och bara vara. 
Jag har inga problem med att vara själv som jag tidigare nämnt men jag måste lära mig att tycka om mitt eget sällskap med och det är en helt annan historia det.
 
Imorgon är det Minneskonsert i Skärblacka och vi får se om jag ska dit eller inte. Vädret ska ju inte vara på topp och jag känner mig lite halvt folkskygg. Men en tradition är en tradition så jag lär säkert ändra mig tjugo gånger till och nästan garanterat åka dit i sista sekund ändå. 
 
Jag hoppas att ni har haft, och fortsätter ha en fin fredag!

Ohana betyder familj, familj betyder att ingen lämnas utanför, eller glöms bort

Idag har varit en riktig slappardag. Vi klev upp vid 7, åt frukost, lämnade Millie på dagis och jag fortsatte med en långpromenad innan jag gick hemåt och slängde mig i sängen bredvid Robin. Där blev jag kvar nästintill hela dagen, bortsett från när jag lagade lunch, skickade in en ansökan till en skola och hämtade Millie. 
 
Nu har vi precis ätit hemmagjorda hamburgare med hemmagjord pomme och ska snart ta oss ut för att gå en kvällspromenad med Kax. 
Igårkväll tittade vi på ett halvt avsnitt av Game of thrones men konstaterade båda två att det inte var någonting för oss så ikväll testar vi Sons of Anarchy istället. 
 
Bilderna ovan ritade Millie till mig och Robin förut, de föreställer oss som familj. Underbara unge.

GoT eller SoA


Idag blev det en storhandling med min mormor och Lasse efter att jag hämtat Millie. När kassarna var uppackade kom Robin hit så åt vi pastasallad med ärtbiffar och sen bara slappade i sängen och busade med Millie. 
 
Nu har vi precis gått en kvällspromenad, Millie sover, jag har duschat och snart ska vi mysa ner oss i sängen med serier och godis. Fast innan det ska vi komma överens om och besluta vilken serie vi ska börja titta på ihop. Han är lite sugen på Game of thrones och jag på Sons of Anarchy så vi får se vilken det blir. 

Ha en fin kväll, god natt!

Vart du än går


Min morgon började vid 8 med frukost med Millie, lämning på dagis och en långpromenad med Kax och mina kära poddar i hörlurarna.
Robin sov i Skärblacka inatt så han och Bari kom hit vid 10.30 cirka och drack kaffe innan jag fortsatte med min storstädning och de gick ut med Kax i solen.
Nu är det våttorkat och fixat här hemma och jag ska snart göra mig klar för att hämta hem Millie. 
 
Igår tog jag en islatte med Ronja på Espresso House innan jag hade ett möte i skolan. Kvällen spenderades i Haga hos Ronja och Ludvig, vi tittade på Melodifestivalen och bara var. Ibland är det skönt att slippa vara ensam med sina tankar, igår var en sådan dag. Annars brukar jag faktiskt inte ha några problem med att vara ensam. Tvärtom faktiskt, jag behöver det ibland för att få bukt på mina tankar och kunna sortera och rensa dem.
 
Vad resten av dagen har att erbjuda vet jag inte än. Jag vet bara att jag så gärna skulle vilja åka till min mamma och sova där ett par nätter. Jag är så fjantigt mammig, och jag saknar henne så mycket.

En trasig och ensam själ

 
Att sitta i ett trångt, litet rum för att blotta sitt liv, öppna upp sin ryggsäck och visa innehållet har alltid varit en stor rädsla för mig men idag gjorde jag det. Jag tog min rädsla i hand och gick in, slog mig ner i fotöljen och tittade mig omkring, tittade överallt, räknade vecken på en bild som satt på väggen, tittade överallt utom på kvinnan som satt mitt emot mig. Hon ställde frågor, saker som jag hade självklara svar på, men som för henne inte var så självklart.

Jag mötte hennes blick en gång, när hon frågade om jag tyckte att det var jobbigt. Det är väl alltid jobbigt att sitta i sådana här rum svarade jag bara. För det är jobbigt, det är där inne man gråter, berättar och gråter lite till.
Hon bad mig att bara vara tyst och inte säga emot henne, hon ville berätta vad hon såg i mig. "Jag ser en ledsen tjej, en tjej som är väldigt sorgsen. En tjej som har burit på alldeles för mycket, alldeles för länge."
 
Hon sa att tjejen jag ser i spegeln varje morgon är min bästa vän, och att det är henne jag ska bry mig mest om och alltid ha kul med. Då insåg jag hur jävla förbannat trasig jag är och vilken lång väg jag har framför mig innan jag kan kalla mig själv stark igen.

Nu är det sommar, nu är det sol

 
Nu är det tamigtusan sommar hörrni! Hur underbart är inte vädret? 
Idag har jag gått runt med en knälång klänning och ändå svettats ihjäl i solen, och inte har skuggan gjort så mycket skillnad heller. 
Halva dagen ägnade jag åt tvättstugan, städning och sådant roligt, resten av dagen ägnade jag åt en promenad med mina fina. Resten av kvällen tänker jag mysa ner mig med Robin, äta veganska nuggets med pomme och titta på serier eller film. 
 
Igår var vi ute i Skärblacka en sväng så Millie fick leka och cykla innan vi for till Kneippen och grillade med Ida. Årets grilldebut och äta-i-gräsetdebut, så fint. 
 
Nu har dessutom min fina prinsessa sina hål i öronen. Hon valde rosa blommor och det blev så fint. Första hålet gick klockrent, det andra tog sin lilla tid att få dit. Jag tror att hon blev mest rädd för "smällen", men efteråt var hon så nöjd och stolt, vilket hon självklart ska vara!
 
Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men jag är sällan inne nu när det är så fint väder och jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med Robin nu när han är hemma igen. 
Det är iallafall roligt att se att ni är rätt många som är inne här och läser!

Kalasdag

 
 
Idag hade vi kalas för släkten här hemma. Det bjöds på vaniljbullar, raw chokladbollar, cake pops, brownie med vit choklad, vanlig brownie, tårta, glass, jordgubbar och kaffe. Jag tror att alla blev nöjda, inte minst Millie. Hon fick en ny superfin cykel av sin mormor och Roger och annars mest kläder vilket jag önskade åt henne. 
Av sin gudfar fick hon träningskläder så nu är det bara skor som ska införskaffas så är hon redo för dans i höst. 
 
När kalaset var slut och alla gäster hade gått hem så bjöd mamma och Roger på thaimat så Millie fick provköra cykeln dit, vilket gick superbra och hon var så stolt! 

Nu på kvällskvisten har jag, Robin och Millie gått en långpromenad runt strömmen och tittat på Gåsmamman. Robin somnade mitt i avsnittet så jag ska snart göra detsamma. Imorgon väntar tvättstugan, håltagning med Ronja och myshäng med Emma. Sen är det tacofredag och en massa mys med mina favoriter. 

Raw chokladbollar

 
 
Cirkamått, jag gick på känn
12 färska dadlar, urkärnade
1 msk kokosolja
1 dl havregryn 
1 msk kaffe
1/2 dl kakao
Rullade i kokos
 
Så himla enkla och ett mycket nyttigare alternativ till fikabröd eller som mellanmål. 

I'm blessed

Jag har verkligen tusen saker varje dag nu, men det känns som att det enda jag gör är att gå upp tidigt och gå långa promenader haha. 
Häromdagen hade vi besök av diamanten som ni ser på bilden, massa bebisgos och bus. De där två ungarna är ju helt frälsta i varandra trots åldersskillnaden och Millie är superglad över att få hänga med Diamond.
 
På Valborg gick vi en promenad upp till Folkparken tillsammans med Ida, vi blev inte långvariga men Millie fick iallafall se elden vilket var huvudsyftet med att gå dit. 
Dagen efter gick vi en promenad i solen, matade ankorna och avslutade med att slå oss ner utmed södra promenaden för att titta på motorcyklarna och raggarbilarna. En perfekt och jättemysig helg helt enkelt.
 
Igårkväll behövde jag gå ut för att rensa tankarna på kvällskvisten så Millie fick somna i vagnen, halvvägs bort på min runda ringde Emma upp mig och det slutade med att vi satt på en pizzeria och rensade mina tankar ihop. Jag önskar verkligen att ni också kunde få ha en Emma i era liv, hon är så fantasiskt bra på alla sätt. 
 
Idag ska jag storstäda och baka det sista för imorgon är det kalas för Millie och min lillebror här hemma. 

Hipp hipp hurra!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Millies födelsedag, hipp hipp hurra!
Så blev min treåring fyra år idag. För henne ett helt år äldre över bara en natt. Jag kan inte låta bli att undra vart åren har tagit vägen, jag minns ju så väl när jag satt där med värkar så intensiva att jag bara ville dö och hur hon några timmar senare låg där på mitt bröst. Hur jag spenderade dagarna med att gå med barnvagnen, nybliven, stolt mamma. 
Jag minns ju så väl hur mycket jag önskade att hon skulle börja prata, lära sig gå, springa och cykla. Nu kan hon allt det där och hon visar sin egen personlighet så tydligt. Hon är en egen individ med egna tankar och drömmar. Hon är stor.

Jag har varit hennes mamma i fyra hela år. Det är så otroligt häftigt. Jag har burit henne i nio månader, sett henne på ultraljud, hört hennes hjärtslag genom magen och känt hennes sparkar. 
Jag har uppfostrat, kämpat och fått glädjas åt alla hennes framsteg i fyra hela år. 
 
Hon har ett hjärta av guld, hon är omtänksam och så full av energi. Hon är envis, trotsig och ibland undrar jag om det inte börjar växa horn ur hennes panna. Men sen kommer det där leendet, det där skrattet och de där underbara kramarna som får mitt hjärta att smälta. Och hur kan mitt hjärta smälta tusen gånger om, och hur ska det kunna smälta tiotusen gånger till? Den här omättliga kärleken för henne, den där kraften bara hon kan ge mig och den där varma känslan i kroppen som kommer varje gång jag ser henne eller hör hennes namn. Paniken i min kropp varje gång jag känner någon som helst fara i närheten av henne, skriket i mitt bröst när hon gråter eller kniven i magen varje gång jag känner mig otillräcklig som förälder. Hon får mig att känna allting, och hon får mig att känna alla känslor så obeskrivligt starkt. 
 
Idag är det hennes dag, min lilla stora tjej. Så jag avslutar detta inlägg med ett stort grattis till Millie på hennes fyraårsdag. För henne dör jag tusen gånger om.

RSS 2.0