Pannkakssöndag

 
Dagens lunch blev bovetepannkakor med blåbär och banan till mig och pannkakor med äppelmos till Millie. 
 
Ronja har precis klippt mig och Millie så nu ska vi gå ut i solen och hänga. Ha fortsatt fin dag!

Welcome to my house

 
Klockan 6.30 ringde larmet imorse, drog mig för att kliva upp men efter några minuters snoozande hade jag inget val. Tvättstugan kallade och hemmet skrek efter att få sig en rejäl omgång med både dammvippan, dammsugaren och moppen. Nu, efter sex timmars konstant städning är jag äntligen klar. Hemmet glänser och det doftar skurmedel och nytvättat i alla rum.
 
Jag ska alldeles strax stöka ner köket för lite lunch, sen vet jag att det skulle klarna upp ute så då ska vi gå till Folkparken och ha söndagshäng jag och Millie. En långpromenad och en långdusch väntar framåt kvällen, sen är det bara att ladda om och låta en ny vecka ta fart. Redan på onsdag eller torsdag tar jag dock helg och bosätter mig hos mamma fram till söndag så räkna inte med allt för mycket uppdatering här inne kära vänner.

Tell me would you really cry for me, baby don't lie to me

 
Millie fick välja vad hon ville ha till mat idag och rolig som hon är så valde hon makaroner och köttbullar. Vanliga köttbullar sa hon, inte pizza, inte hamburgare, bara köttbullar. Och en bild var jag tvungen att ta. (Hon ser ju att jag brukar fota maten haha) Så hennes önskan är min lag. Jag måste medge att hennes tallrik faktiskt såg lite roligare ut än min som bestod av sallad, sallad, sallad, champinjoner och glasnudlar. Och soja. 
 
Idag har vi bara varit hemma. Vi vaknade runt 9 och skulle ha tagit en morgonpromenad men regnet öste ner så det blev det ingenting av. Millie ville ha en myslördag så hon har suttit framför tvn och lekt med Barbies medan jag har servat med mellanmål (Ananas och banan med en klick nutella att doppa i) och mat. Jag har dessutom tittat på ett avsnitt av OITNB, säsong 4 har äntligen släppts(!!) och så har vi varit nere på stan och köpt lördagsgodis åt Millie och två kilo bananer till mig. 
 
Igår åkte vi ut till min pappa i Skärblacka och hade tacofredag, sen mötte jag upp Ronja och gick en kvällspromenad runt strömmen innan jag styrde stegen hem och tittade på OITNB. Och det är ungefär så min kväll kommer se ut idag med, snart en långpromenad med poddar i öronen och sen hem och titta på ett tredje avsnitt innan det är sovdags. 

Make the outfit on point

Jacka: NA-KD 319:- HÄR Väska: Monki 100:-

Jag ska resa mig ur aska, upp på mina knän värsta superman, krossa allt i min väg.

 
Idag ringde klockan vid 7, snoozade tjugo minuter och gick sedan upp och gjorde frukost åt mig och pinglan innan vi fixade iordning oss och gick till dagis. 
 
Idag blir det en långpromenad och förhoppningsvis en solning om någon gullig själ kan passa Millie i 30 minuter. Jag måste verkligen få lite färg innan Bråvalla. 
 
Jag funderar starkt på att åka till pappa och ta en långpromenad där och kanske även sova kvar. Inte alls sällskapssjuk.. Haha! 
 
Annars då, hur mår ni? Jag mår bra, solen skiner och både Midsommar och Bråvalla närmar sig med stormsteg! 

Hello from the other side

Nu är vi hemma efter fyra välbehövliga dagar hos min mamma. Vi har haft det så himla bra så det är inte klokt. Jag har verkligen beslutat mig för att kämpa mot att bo precis så jag med, ut på vischan utan grannar och stora vägar. 
Visst, jag älskar stan, det gör jag verkligen, men det är för min skull, inte Millies. Jag är stressad in i själen så det passar mig utmärkt men i längden kommer jag ta stryk av det så jag behöver nog lugnet som man finner på landet. 
 
Iallafall. Igårkväll var jag, min lillasyster och min lillebror ute på en cykeltur. Det var verkligen en perfekt sommarkväll/natt och oj vad roligt vi hade. Det är verkligen kvalitetstid att få umgås med dem på tu man hand och komma dem närmre. De börjar bli så stora nu, jag hinner inte riktigt med.
 
På dagen målade vi en hästkärra, tömde garaget och solade medan mamma och Roger var iväg. Vi såg sedan till att grillen var tänd och att maten precis var klar när mamma väl rullade in på gården. Mamma hjälpte mig att färga om mitt hår, så nu är jag mörk igen. Typiskt men så skönt att inte behöva bry sig.
 
Vi var hemma här strax innan tio imorse, jag hämtade ut två paket som hade kommit medan jag var borta. Två bomberjackor, en olivgrön och en svart. Den olivgröna får stanna och den svarta får åka tillbaka hur gärna jag än skulle vilja behålla båda. 
Lunchen är intagen- bovetepannkakor med banan och blåbär. Snart kommer mormor för nu är det dags för veckohandling, kyl och skafferi ekar tomt. 

Lantligt och missfärgning

 
Vi är, som ni vet, hos min mamma. Vi lever lantlivet här och bara njuter av lugnet. 
 
Igår var en riktigt hemsk dag, en häst här på gården slog över, blev förlamad i hela bakdelen och fick avlivas på plats. Jag kände hur ont i hjärtat det gjorde och kan inte ens föreställa mig hur det hade känts om det var min häst som råkade ut för den tragiska olyckan.. 
 
I övrigt då, vi har åkt fyrhjuling, ridit, gått långpromenader i skogen, badat, grillat och bara umgåtts med familjen. 
Millie är så lycklig här, jag önskar verkligen att vi hade möjligheten att bo såhär vi med. Det är min stora dröm men att köpa hus är omöjligt för mig som student och hyra ute på vischan utan körkort går ju inte heller.. 
 
Idag ska vi måla och tömma garaget. Sen ska jag färga om mitt hår eftersom det blev totalt misslyckat igår.. Åh! Mitt hår är helt förstört, igen. Jag skulle behöva klippa page men jag vägrar.. 
 
Vi valde att stanna ytterligare en dag här så vi åker inte hem förrän imorgon, och sen ska vi tillbaka hit nästa vecka igen för att fira midsommar här. 

Vegolunch

 
Eftersom min mor vägrade testa vegansk sushi med mig och jag av personliga skäl måste äta på regelbundna tider så fick dagens lunch bli ihopplock av det jag hade hemma. Avokado, tomat, gurka, hummus och örtsalt. Och ja, jag åt på en papperstallrik för att jag inte orkade diska, praktiskt mina vänner. 

Happy life

God morgon! Klockan är snart 7 och jag har precis ätit frukost så nu sitter jag i mitt sminkrum och dricker kaffe under tiden som min plattång blir varm. Om ungefär en timme ska vi gå mot dagis och sedan vårdcentralen. 
Innan Millie hämtas ska jag unna mig en solning och en promenad, sen checkar jag ut från stadslivet och åker ut till skogen och bosätter mig hos mamma till på onsdag. Happy life!
 
Igårkväll mötte vi upp Emma och Diamond för en långpromenad, vi hamnade i Smedby och satte oss bakom en bilaffär och pratade om livet innan vi styrde stegen mot stan igen. 
 
Nu ska jag göra mig iordning, packa klart det allra sista och sen gå. Jag hoppas att ni får en fin måndag!

Här lovar vi att behandla alla elever olika

 
 
Förra veckan skrev jag ut mig från Second Chanse School, skolan som jag gick på. Jag tänker inte gå in på att berätta om skolan i sig, utan jag vill berätta hur fantastiska lärarna på den skolan är. 
 
Jag sökte till SCS första gången 2013, jag kom in men gick inte dit för att jag var så himla osäker på allting då. Jag visste på den tiden knappt vad jag hette. Mitt ex som jag stod rätt nära då hade berättat vem jag var och det var nog tack vare honom som jag fick en ny chans och blev antagen igen 2014. 
Tragiskt nog så började skolan i samma veva som jag blev inlagd på sjukhus så jag kom inte in i gruppen och valde att inte fortsätta.
 
2015 sökte jag mig återigen till skolan, otroligt skämmigt att sitta på en tredje intervju men jag kom faktiskt in igen. Jag hamnade i en grupp med fantastiska människor och vi hade riktigt roligt där faktiskt. Jag har aldrig träffat lärare som engagerar sig så mycket och bryr sig så mycket om sina elever som Lotta och Pierre. 

Jag förundras över att de aldrig slutat tro på mig, och att de fortsatt stötta och vara så öppna som de hela tiden varit. De är inga lärare som står med pekpinnen och säger vad som är rätt och fel, utan de ser verkligen varje elev som en egen individ, vilket jag saknat från tidigare lärare och som nog har varit en stor anledning till att skolan inte riktigt har fungerat. 

Lotta och Pierre fick upp mina ögon för studierna och skolbänken och har konstigt nog hjälpt mig att hitta mig själv. Jag har misslyckats så otroligt många gånger och trots det så har de alltid stått kvar och trott på mig och för det är jag dem evigt tacksam. 

Second Chanse School är en skola jag varmt kan rekommendera för personer som behöver en andra chans, som inte har lyckats med studierna och som sitter lite fast i livet. Jag kan lova alla som söker dit att de på ett eller annat sätt kommer att hitta sig själva och samtidigt få hjälp med just det skolan står för; en andra chans att komma ut i arbetslivet. Samtidigt så får man en plats att gå till när man vill, där det alltid finns värme och glädje. För som de säger: en gång Second Chanse, alltid Second Chanse. 
 
Det är faktiskt med stor sorg som jag lämnar den skolan, men för mig var det aldrig riktigt rätt. Jag behöver betyg och plugga och om jag hade kunnat det där så hade jag aldrig slutat. Tack Lotta och Pierre för att ni är Ni. Ni är helt fantastiska! 

Skrik, gråt och utbrott

 
Återigen har jag lyckats med en innedag.. Jag vaknade med extrem huvudvärk som försvann runt lunch men som nu är tillbaka.. Jag har duschat, städat och packat iallafall så det blev ju inte en helt meningslös dag.
Antingen ska vi till Vasaparken om en stund eller så blir det enbart en långpromenad så Millie får somna i vagnen ikväll. 
Jag hade tänkt att Millie skulle få ta med sig sin sparkcykel ut men den måste ha blivit felmonterad för ett hjul åkte bort utan att hon ens har åkt på den.. Jag orkar inte att allt ska gå så bra hela tiden!
 
Jag har en usel dag, Millie med för den delen. Det har varit kaos sedan hon vaknade och skulle äta frukost, allt har bara varit fel fel fel, skrik, gråt och utbrott. Jag vet ju att det beror på att hon har ont i magen men den där ilskan suger all energi hur en. 
 
Just nu vill jag bara ha kväll, gå ut, plugga in headsetet med poddar och till sist bara få dra täcket över huvudet och sova. Jag hoppas att jag slipper vakna med huvudvärk imorgon, och jag hoppas att det blir fint väder så jag kan slänga mig på mammas gräsmatta och läsa lite i min bok som bara har legat och samlat damm de senaste månaderna. Men innan det: Vårdcentralen. Jag är så nervös. Jag har bokat en handfull sådana här besök det senaste halvåret men alltid avbokat samma dag för att jag minimerar problemet jag söker för och så fortsätter det i en ond cirkel istället. Så imorgon ska jag banne mig dit.

Lördagsplock

 
Ikväll kom Ronja hit på lite tjejkväll. Jag lagade iordning lite plockmat så det var klart när hon kom. Allt utom nuggetsen var veganskt.
Falafel, Tzatziki, Holiday, mosad avokado med örtsalt, kidneybönor och kikärtor stekt med chili, zuccini, lök och champinjoner stekt i vitlök och örtsalt, Hummus, hemmagjord pomme med flingsalt, gurkstavar, morotsstavar, tomat, majs, färsk mango och bröd. Det blev riktigt gott och var lite roligare än det vanliga som taco, hamburgare eller pizza.
 
När maten var uppäten och vi nästan rullade fram var det dags för Cod Black Ops och självklart lite snacks till- godis, stavarna och mangon som blev över, chips och Loka. Jag vet inte hur länge vi försökte klara längre än nivå 5 på zombiemode men när vi väl kom till 6 eller 7 och dog så var klockan redan 23 så någon film blev det inte ikväll.
 
Nu har Ronja åkt hem och jag har precis diskat och tvättat ansiktet så snart ska jag gosa ner mig i sängen och titta på Unga Föräldrar på tv4play och sen sova. 
Imorgon SKA jag ut på en morgonpromenad. Jag ska även ta en kaffe med Rasmus, packa, duscha och städa för på måndag ska jag först till vårdcentralen och sen åker vi äntligen till min efterlängtade mami!

Nytt i sommargarderoben

Förra veckan fick denna goding flytta in i min garderob. Bilden är absolut inte rättvis, men det är en byxdress i olivgrönt med tunna axelband och lite öppet i ryggen. Den är så fin, bekväm och tunn men inte genomskinlig. Tyvärr så är det ett projekt varje gång man ska på toaletten eftersom man måste knyta upp där bak och knyta om den när man är klar så tanken att ha den på Bråvalla behöver kanske tänkas om några gånger till men det är ju aldrig fel med lite nytt i sommargarderoben i övrigt, eller hur?
149kr på H&M och den finns även i vit.

Anything is possible

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon till 9.30, gick upp och åt frukost med Millie och sen dess har vi bara tagit det lugnt hemma. Millie har duschat och vi har rensat hennes garderob så nu är allt i 98/104 borta och allt nytt är inlagt. 
Jag kommer ihåg när Millie var nyfödd, hon hade så mycket kläder att det inte ens fick plats, riktigt så är det ju inte nu längre.. fast då kunde man ju få byta kläder 1-3 gånger per dag så det behövdes ju en del kläder.
 
Igårkväll fick jag för mig att fixa förrådet och bära ner alla vinterkläder samt kläder som bara var ivägen. Jag kastade dessutom all elektronik som inte fungerar osv så nu har jag lite mer förvaringsplats i lägenheten vilket är behövligt!
 
Jag skulle sätta ihop Millies nya sparkcykel igår med, la upp alla delar, letade efter en bruksanvisning men icke.. det var på riktigt hur många delar och muttrar som helst så allt åkte ner i kartongen lika fort som det åkte upp. Jag har verkligen inget tålamod för sådant, det slutar alltid med att jag blir förbannad och sitter och svär och det hade jag ingen lust med igår haha!
 
Efter lunchen ska vi gå ut på en promenad, kanske stanna i någon park så Millie får leka av sig och ikväll blir det tjejkväll så Ronja kommer hit lite senare. Vi har inga direkta planer mer än att spela lite COD och kanske titta på en film. Jag hoppas att ni får en fin lördag!

OBH Nordica och Bråvalla

Idag tog jag mig i kragen och åkte och köpte en ny Blender (Mix&Go), äntligen! Köpte en från OBH Nordica så jag hoppas att den är av bra kvalité. Jag testade den faktiskt med en gång när jag kom hem, och den är absolut godkänd, lite ovant att bara sätta i och så startar den, min förra hade ju olika tempoinställningar osv.
 
Jag tog även med Millies sparkcykel som hon fick av mig när hon fyllde år men som dessvärre gick sönder tredje åket så nu är den reklamerad och en ny av ett annat märke fick följa med hem. Nöjd tjej, fattig mamma.
Sen blev det lite frukostinhandling till helgen och en stol till Bråvalla så nu är det bara alkohol och stövlar kvar som måste införskaffas. 
 
Nu ska jag sätta igång med disk och städ innan det är dags för en kvällspromenad. Imorgon är det lördag vilket betyder SOVMORGON och LÅNGFRUKOST, samt en dag närmre minisemestern till mamma. ♥

Nytt i barngarderoben

Blommig klänning från H&M när Millie får bestämma. Min favoritbarnserie från Kappahl när mamma får bestämma. 

Grattis till alla studenter idag

 
God morgon! Larmet ringde vid 6 imorse, och jag är nu färdigfixad inför dagen. Sista dagen av denna vecka, dagarna bara springer iväg. 
Jag hade rätt svårt att somna igår, jag var jättetrött vid 19 så tog en långpromenad och lyssnade på Creepypodden vid 20, gick hem, duschade och tittade på Ex on the beach sen gick det bara inte att somna.. Jag känner mig typ stressad fast jag inte vet varför. 
 
Eftersom jag inte storstädade igår så får det bli idag istället. Jag gjorde iallafall matlådor så nu är det uppladdat med "köttfärs"sås i kylen till hela helgen, bara rensning kvar. 
Jag måste dessutom rensa Millies garderob, hon har ju i princip vuxit ur allt i 104 nu så det måste bort och det i 110/116 måste vikas in.
 
Annars idag då? Rasmus kanske kommer förbi på en kaffe senare idag, och en långpromenad väntar till kvällen.
Jag hoppas att ni får en jättefin dag trots att det ska regna och ett stort grattis till alla som tar studenten idag! 

Den blomstertid nu kommer

 
Igår var vi på min lillasysters skolavslutning och åkte sedan hem till min mamma för att grilla, äta paj och gosa med alla djur. Deras granne har små lamm som är hur gulliga som helst! Plus att Pochahontas är hemma igen så jag passade på att hälsa på henne med.
 
Vi var hemma strax efter 22 och då var det bums i säng, Millie var helt slut!
Jag somnade rätt fort jag med, och lyckades dessutom försova mig en halvtimme idag..
 
I eftermiddag ska jag storstäda och göra mat till imorgon samt helgen, försöka rensa ut allt som kan bli gammalt för på måndag ska vi åka och sova hos mamma ett par dagar. Jag längtar!
 
Ha en fin dag! 

Veganskt godis

Igår fick jag ett extremt sug efter choklad, men jag vill undvika vanlig mjölkchoklad, (som jag nämnt tidigare så är godis det svåraste att ta bort tycker jag då jag alltid varit en riktig godisråtta, haha). Men efter att ha velat fram och tillbaka med mig själv så gick jag in på Ica och hittade till min förtjusning vegansk choklad. 
Den var helt ok, mättade suget på bara någon ruta och jag kunde ta den rutan med gott samvete. (Hallon/lakritsskallar och Cola soothers är också veganska)
Tips till er veganer där ute om ni får godissug någon gång.

Slå mig hårt i ansiktet så får jag känna att jag lever

 
Min dag började med en liten sovmorgon fram till 7.30. Gick upp, åt frukost och lämnade sedan Millie på dagis.På vägen mötte jag upp Emma och Diamond för en kort promenad innan jag skulle till Balder. 
Mötet gick bra, en av de sämre gångerna dock, men det kommer ju komma sådana med. Hon tycker iallafall att det går framåt och jag kan väl medge att jag håller med henne till en viss del. Men som jag sa till henne med; prata är ju enkelt, det är att göra och känna som är det svåra.
 
Iallafall. Jag ska dricka upp mitt kaffe och sen ge mig ut på en promenad i regnet, rensa tankarna med poddar och avsluta med en solning innan nästa möte och hämtning på dagis.
Runt 17 ska vi åka på min lillasysters avslutning och avsluta kvällen med middag hos min mamma. 

Åby och årets första dopp

 
Helgen spenderades i Haga hos Ronja och Ludvig. I lördags var det inte meningen att vi skulle sova kvar men både jag och Ronja somnade i soffan med kläderna på och vaknade när klockan var 9 på söndagen. Tidigare på lördagen var vi i Åby där Ludvig skulle vara barnvakt åt sina småsyskon, den ena är jämngammal med Millie så de lekte fär fullt och så avslutade vi med att grilla.
Eftersom jag hade tvättstugan på eftermiddagen i söndags så följde Ronja med oss hem och hängde där innan vi bestämde oss för att packa ihop och sova hos dem ännu en natt. 
 
Igår låg vi på gräsmattan och solade halva dagen innan vi fick för oss att åka och äta och bada i Åby. 
Millie tyckte att det var jättekul och var inte alls någon badkruka medan jag bara doppade tårna. 
 
Igårkväll gjorde jag ingenting speciellt mer än att ladda upp inför veckan. Jag har lite möten, skolavslutning för min syster och så, annars är det relativt lugnt.
Jag känner redan nu att denna vecka kan bli bra, äntligen! 

Trodde vi va på riktigt, men den känslan försvann. I samma stund som du sticker kommer tårarna fram

 
Idag tog jag en efterlängtad kaffe med min saknade vän Rasmus, vi strosade runt lite på stan och avslutade på Yamyam där Rasmus åt lite innan vi skiljdes åt. Vi planerade och pratade lite inför Bråvalla med. Jag är så pepp nu, det kommer bli så himla roligt! Jag var ju där med bland annat Rasmus förra året med så jag är stensäker på att detta år blir minst lika bra, om inte bättre!

Nu på kvällen var det gårdsfest på dagis, barnen sjöng, vi gick tipspromenad och avslutade med lite fika som vi hade köpt med oss på vägen. Både jag och Millie är helt slut nu, säkerligen pga värmen som varit hela dagen. Trots det ska jag bege mig ut på en långpromenad innan Ex on the beach börjar och sängen ropar.
 
Imorgon ska jag till Balder kl. 9 så det är en sista tidig morgon innan vi tar en efterlängtad helg. Eller rättare sagt, innan hela denna vecka går mot sitt slut. Allt som kan gå fel har gått fel. Den senaste veckan har jag t.ex lyckats med att elda upp min mix&go, min stavmixer OCH min blender så inga mer smoothies på ett tag framöver. Sådär lagom till sommaren dessutom, kul! Jag förstår inte ens hur det är möjligt.. Aja! Resten av min helvetesvecka vet ni ju redan efter tidigare inlägg. Jag hoppas att det går lite bättre för er och att ni mår superbra!

Avokadoknäcke med tomat och örtsalt

 
Alltså detta, wow! Knäckebröd med avokado, tomat och örtsalt. Äntligen har jag hittat en ny favorit!
Jag har precis gjort två plåtar fröknäcke med en massa frön och havssalt på som ska få ersätta det här knäckebrödet imorgon. Så nyttigt, fräscht och gott.

Jag vill bara känna någonting

 
Just nu vet jag varken ut eller in. Gårdagen var bra ett par timmar, sen vände allt efter mitt möte. Jag går hos Balder (vad det är kan vi ta i ett annat inlägg), det var en brutalt jobbig timme och jag har aldrig känt mig så tom på ord och känslor som jag gjorde när jag gick därifrån. 
 
När jag kom hem efter en fika på Färgargården och en promenad runt strömmen bokade jag iallafall Bråvalla och det är någonting jag verkligen ser fram emot. Jag älskar festivaler. 
 
Natten var känslosam och bjöd på dumma impulser, som vanligt, så även idag är en riktigt tråkig dag. Försöker rätta till det jag ställde till med men det är utan resultat, typiskt mig.. haha. 

RSS 2.0