Oh happy day

Hej alla glada!
På måndag ska vi flytta, till en stor underbar tvåa! Med ett lika stort rum som Millie har nu, så det blir som en liten trea i mina ögon. Nyrenoverad in i minsta vrå och vitt vitt vitt överallt! Ska bara dit nytt golv och fondväggar. Så glad!

Jag jobbar ju dock varje dag så får packa och flyttstäda på nätterna.. ha ha. Väntar in lönen så jag kan köpa det sista så som badrumsförvaring, matbord, soffbord och byrå. Sa jag att jag längtar?

Imorgon är jag tillbaka på jobbet, 8-16. Just nu väntar jag på att klockan ska gå så idol kan börja och sen blir det bums i säng!


Solar Storm

"Hela världen ser på när rymdfärjan Roebling Clipper ger sig av på sin jungfruresa.
På bara några timmar ska den ta några passagerare runt månen och tillbaka. Men något går fel och färjan skickas ur sin omloppsbana- rakt emot solen.
Och när den hyperavancerade farkostens motorer träffar solens kraftfält kommer jorden att vara ett minne blott."

Så lyder filmens baksida. En film att rekommendera, något lång (2h 46min) men verkligen sevärd. Några tårar fälldes, och den innehöll hyfsat med spänning. Kanske bättre om du är något intresserad av just rymden.


I'll fight for you

Hallå där!
Alexander gav mig sovmorgon imorse, vilket behövdes om jag ska orka komma upp 5.30 de kommande två veckorna.
När jag vaknat till liv klädde vi oss och Millie satte igång att leka med detsamma. Givetvis med hunden.

Millie blev trött och gnällig så hon ligger och sover lite nu, kl. 14.00 ska vi iväg och köpa glass med Millies morfar, sen hem och laga till någon middag.
Jag avslutar kvällen med lite Milliemys och till sist en film innan det är dags att sluta ögonen! Jobbdags imorgon, heja..


Augustifesten 2013

God kväll!
Jag och Millie är precis hemkomna från augustifesten. Vi var inte direkt långvariga då Millies morfar är lite seg så vi missade varenda buss in.. 21.01 kom vi iväg och 22.54 gick pendeln åter. Millie fick iallafall en naturell hamburgare och en hundvalp som hon älskar! Innan det blev bums i säng så gick hon runt med den, stängde grinden, klappade och pussade. Min älskade solstråle. Jag sa att jag skulle njuta av de här dagarna och det har jag verkligen gjort!

Tidigare idag var vi nere hos Johanna och Theo och snabbfikade. Det var även dags att säga hejdå till vår kära Johanna som åker till USA på måndag och är borta i hela två veckor!! Fy vad vi kommer sakna våra busdagar, och fy vad vi kommer ha fullt upp när vi ses igen! Som jag redan längtar.

Imorgon ska jag och Millie mysa till max, (och även pappa om vi får bort honom från datorn). Ut och hitta en lekpark, köpa, förmodligen, årets sista glass och bara vara.


Forget the haters, cause somebody loves ya

God kväll!
En trött och utslagen mamma sitter i soffan med en övertrött och jätteglad bebis springer runt och leker tarzan..
Vi har fart och flängt runt överallt idag. Vi började dagen redan vid 8 med att möta upp Johanna och Theo för att ta bussen in till stan där vi spanade in marknaden och lite barnkläder på H&M. Gick av lite tidigare för att kika på en lägenhet som inte föll mig i smaken, vidare för lite inspiration och äppelätande hos Carro och Ellie. Promenerade hem i solen, busade och åt hos Johanna för att sedan gå hem och visa upp min lägenhet.

Millie slocknade vid 18.30 men bestämde sig för att vakna en timme senare och vara mammig. Gråt, kläng och ännu mera gråt, nu är hon dock glad efter att ha testat pottan, borstat lilla tanden och fått på sig pyjamas samt kanintofflor från mormor!

Imorgon ska vi upp tidigt för att busa vidare hos Johanna och Theo och sen ta en sväng på augustifesten med min lilla familj. På söndag blir det förhoppningsvis lugnt, jag ska hämta ett nytt bord med stolar i Norrköping under dagen bara. På måndag börjar jag jobba igen.. 14 raka dagar med uppstigning kl. 6 och hemkommen kl. 17. Dessa veckor saknar jag min lilla solstråle som jag enbart träffar 1h/2h om dagen.. Jaja, två dagar ledigt till och jag ska N J U T A!


Twinkle, twinkle little star

Hej!
Vår dag började redan vid 9 med frukost, städning och telefonsamtal. Så just nu ligger jag i soffan i väntan på ett samtal så jag kan fortsätta ringa runt.

I eftermiddag ska vi träffa Johanna och Theo, plus att vi ska visa upp lägenheten vid 16/17.

Millie ska sova lite middag nu och jag sätter mig nog med lite papper i min väntan innan det är dags att göra sig i ordning.

Millies mysiga minirum!


När en stjärna faller då vet man att den fanns, för den lyser starkast när den dör, på väg till någonstans

God kväll.
Jag har haft en nostalgisk stund för mig själv under stjärnhimlen. I natt ska det vara liknande stjärnfall, 70 stycken i timmen. Det är makabert men ändå så harmoniskt att se på.

När jag var liten så brukade pappa ta med mig ut för att visa den lilla del av universum som vi ser. Han pekade och berättade om stjärnorna, stjärnbilderna och själva universum. Han fick det att låta så fridfullt, jag var nämligen livrädd för både döden och universum, jag kunde inte sova om jag tänkte på allt det svarta. Pappa vände min syn till någonting vackert istället.
Ibland saknar jag att vara liten. Att få stå vid pannrummet på baksidan av huset och bara lyssna och lära av pappa.

Jag ska visa Millie när hon blivit lite större, dela mitt och min pappas intresse med henne, kanske är det hon som står ute och tittar upp mot stjärnorna en sen kväll om några år. Precis så som jag och pappa brukade göra för många år sedan.

Universum, så praktfullt. Så makabert, men samtidigt så intressant. Någon gång är det kanske vår sol som blir till ett stjärnfall för någon annan planet långt, långt bort.

Nu säger jag god natt världen. Imorgon väntar en ny dag med nya utmaningar!
Om det är någon nattuggla som läser detta, ta några minuter ikväll till att gå ut och titta upp mot himlen. 70 "stjärnfall" per timme som sagt. Så himla värt för att få se det fina.


Inspiration


Shine bright like a diamond

Hallå i ovädret!
Jag sitter på jobbet, vilket jag gjort sedan kl. 9 eftersom det inte går några bussar senare när jag öppnar kl. 11.. Passade iallafall på att städa butiken duktig som jag är, haha.

Igår var det fint hela dagen och vi hade planerat att klä oss svalt och gå en sväng för att handla, jo visst.. Jag hann inte längre än innanför dörren innan regnet och åskan slog ner.. Därför har vi planerat en storhandling imorgon med min mamma istället. Som jag längtar, det har inte ekat såhär tomt i kyl, frys och skafferi på hur länge som helst.

Idag har jag inga planer alls mer än att jobba till 16. Men eftersom det regnar så spelar det ingen roll.
Jag försöker se de flesta filmerna som kommer in för att kunna hjälpa så många som möjligt att hyra en film, så ikväll ska jag roa mig med att se fyra stycken.

Tips på filmer i ruskvädret, The Host och Johan Falk- Kodnamn Lisa (om ni inte har sett de tidigare Johan Falk filmerna så rekommenderar jag ett litet maraton, det är riktigt bra filmer faktiskt!
Glöm inte bort att på MyWay Kungsvideo hittar ni tre filmer för 99kr och ni får ha de i en hel vecka! Bra va?


Sleeping beautie

God morgon.. gäääsp.
Jag sitter på bussen till Norrköping nu, raka vägen till jobbet och jag är så fruktansvärt trött. Jag hade mycket hellre legat kvar i sängen med min fina, men tröstar mig med att det bara är två tidiga mornar till efter den här arbetsdagen.

Millie hade lite svårt att komma till ro inatt, antagligen är det en tand till påväg upp, jag antar att det är nu det "exploderar".. Hon fick ju sin första tand för 12 dagar sedan, vilket var på tiden! Det är jobbigt att åka hemifrån när hon har ont och är så otroligt mammig, fast jag vet att hon har det lika bra hemma med pappa. Det blir ju även roligare att komma hem när man ser hennes strålande ansikte som lyser upp när hon springer för att möta mig, samtidigt som hon ropar "mamma mamma, heeeej" min gullfis!


Regniga Sverige, drömmer mig bort till varmare breddgrader

Hej!
Idag är det en typisk svensk sommardag med regn i massor. Fast för oss spelar det ingen som helst roll för vi har varit i Finspångs badhus med Johanna och Theo. Massa lek i en timme, lite lunch på det och sen vidare till Johanna för att fortsätta busa och fika! Millie är slut som artist och sover fortfarande. Inväntar maten som står i ugnen och har städat av hemmet.

Igår bar det av till Skänninge marken för att bränna lite pengar i sällskap av mamma, hennes sambo med vän, samt mina småsyskon. Vi kom hem med fyra dagiströjor, bäddset, vinteroverall och en ny keps åt min fina. Men höjdpunkten av kap var en gratisballong och alla godsaker tyckte nog Millie.

Imorgon är dessa elva dagars ledighet över och det är dags att dra på sig jobbsmilet 18h över helgen. Men redan nästa vecka är det dags för marknad och festligheter, denna gång i Norrköping, älskade Augustifest! Efter det är nog sommaren över och vi kurar ihop oss i väntan på höst.. Jag spiller dock inga tårar över det, för vårt hopp ligger på större yta, mer om det när dagen D är här!


Sommaren är kort, det mesta regnar bort

Hej!
Igår låg vi på Varamon hela dagen, sol och bad vilket var helt underbart!
På eftermiddagen åkte vi och hämtade Millie i Mantorp och blev kvar till 20.30 cirka. Så otroligt skönt att hon är hemma igen, trots att vi har haft en helt fantastisk helg tillsammans.

Idag gick vi upp skapligt för att gå ner till Johanna och Theo där även Angelica och lilla Ella var. Mycket bus och mys med fika direkt från bageriet. Nu sover plutta och jag håller på i tvättstugan, ska även skura badrummet och laga mat vartefter. Om vi hinner blir det en sväng upp till pappa senare i eftermiddag för att se hur han mår då en jobbig sak har inträffat.

Imorgon ska vi till Skänninge marknad och kika runt. Jag verkligen älskar sommaren med alla mysiga marknader!

 


Behöver lite kärlek från fel sort, och sympatier från fel håll

Så himla värdelös på att uppdatera.. men jag trivs verkligen inte med min header, eller blogg.se och jag vill byta till vimedbarn.se men kan man på något vis få med sitt arkiv? Tips tack!

I vilket fall som helst, testar på en mobilbloggning eftersom min dator är upptagen 18h om dygnet..
Millie är hos "farmor" och farfar och vi har passat på att njuta av en ledig helg och unnat oss tid med varandra.
Vi har legat på stranden, tagit årets första riktiga dopp (dvs utan att passa barn)
Vi har åkt vattenscooter, ätit på restaurang, tagit långa sovmorgonar, ja ni förstår, lite ungdomlig kvalitetstid med varandra som enbart pojk- och flickvän. Det behövs och jag tror att alla föräldrar behöver unna sig en helg med mys och aktiviteter ibland faktiskt.

Men nu saknar jag min Millie som vi hämtar imorgon eftermiddag. För först ska vi steka på stranden och i vattnet på Varamon med min familj!
Nu kallar hårfönen på mig så det är väl bäst att sätta fart, klockan ringer 8.30 imorgon!


RSS 2.0