Det vackraste jag vet är att se dig när du sover, här råder stilla frid och jag glömmer både rum och tid


Ni är det bästa jag har

Hej!
Igår var Millie hos sin mormor hela dagen för att vi skulle få ta igen oss och hinna röja och städa hela hemmet. Millie har varit dålig sen vi kom hem från förlossningen för nästan 4 veckor sedan men nu den senaste veckan har hon haft extremt ont i magen och gråtit varje vaken stund, när hon väl lyckats somna vaknar hon efter 10 minuter och har ont igen, så som ni kanske förstår har vi varken hunnit med hemmet eller varandra över huvud taget.. Min lilla ängel.
Efter det åkte vi till Norrköping och storhandlade med mamma, så nu är kyl och frys full som tur är!

Idag har jag betalat räkningar, ringt kyrkan angående dop och fixat kontonumret med Trygg Hansa eftersom jag tydligen hade en liten ersättning att hämta ut sen jag låg på förlossningen. Lite extrapengar är ju aldrig fel!
Millie sover i sin säng just nu så jag ska väl passa på att vila lite innan hon vaknar för mat och mys.
Senare idag kommer mamma hit och hjälper mig med lite papper som jag inte förstår ett dyft av (haha) och efter det är det nog läggdags för imorgon väntar tvättstugan klockan åtta.



Mys med pappa Alexander ♥

There aint no reason

Hej!
Idag har vi varit hos min mammi och grillat, mysigt trots blåsten. Innan det så var det lite tråkigheter, men det ordnade sig som vanligt, tur nog. Millie var på myshumör hela morgonen, åh hon är så jäkla söt våran lilla flicka!

Imorgon kommer Ronja och Ludde hit, och om vädret tillåter så blir det lite grill och mys bara.

Millie har precis somnat efter att ha varit vaken och ledsen sedan vi åkte från mamma, så nästa gång hon vaknar (vilket lär bli snart.. stackarna..) så ska hon få i sig nattmålet och sedan få sova för natten. Då blir det lite lördagsmys med min älskade pojkvän framför OC innan det är dags för oss att sova lite vi med.


Min ängel


Mamma älskar dig Millie

Idag blev Millie 15 dagar, tiden bara rusar iväg!

Kommentarsvar



Svar:
Jag kan börja med att säga tack snälla du! :)
Jag och Alexander hade varit tillsammans lite mer än en månad när jag blev gravid, men innan dess var vi tillsammans från januari tills vi tog avstånd ifrån varandra under en kortare period. Så bortsett från den perioden hade vi idag varit tillsammans 16 månader istället för 10 månader.

Graviditeten var inte planerad men vi båda bestämde direkt att vi ville behålla barnet, det var ingen tvekan om den saken helt enkelt.
Min familj tog det jättebra och är jätteglada över att vara morföräldrar samt morbröder och moster! Många av mina vänner tycks däremot ha tagit avstånd, och synd är väl det för jag är ju fortfarande samma person bara att jag har en liten plutt och inte festar numera.

Hoppas att du blev nöjd med svaren. Det är bara att fråga om det är något du/ni undrar över, jag svarar glatt! :)

Yesterday and today

Igår var vi på BVC med Millie för första gången. Vi fick den överraskande nyheten om att Millie inte alls är 53cm, helt plötsligt är hon en liten kortis på 50.9cm! Så de hade gjort en ganska radikal felmätning på förlossningen för hon måste ha varit runt 50cm då hon mättes trodde BVC-sköterskan.
Det är ju inte konstigt att hon inte kan ha några kläder ännu, speciellt inte pyjamasarna i storlek 50, lillpluttan!

Ikväll ska vi åka med min mamma in till Norrköping för att storhandla. Men innan dess ska det plockas av här hemma och älsklingen ville ta en promenad till Shell redan nu för att lämna en film vi hyrde igår. Dessutom tänkte jag försöka knäppa några bilder till er också!


Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse, min lilla Millie

Under natten den 29e april startade de första värkarna, de höll i sig oregelbundet i två dygn vilket gjorde att jag inte kunde sova under någon av nätterna. Under kvällen den 1e maj blev värkarna alltmer regelbundna och kraftiga så jag ringde in till förlossningen för att höra om jag kunde få något att sova på för att orka med förlossningen när den väl satte igång.


Vid 20.00 åkte jag, Alexander och mamma in. Väl där satte de en CTG-kurva och gjorde där efter en vaginal undersökning och konstaterade att förlossningen hade startat och jag var då öppen 3cm. Jag blev både chockad, orolig och glad. Eftersom det var mitt tredje vakna dygn så oroade jag mig för hur mycket kraft jag hade kvar inför förlossningen..
Jag blev i alla fall direkt överflyttad till ett förlossningsrum och koncentrerade mig på att andas igenom värkarna som vid det laget kom oregelbundet med 2-3 minuters intervaller.


23.05 gjordes ännu en vaginal undersökning och jag var fortfarande bara öppen 3cm så de bestämde att vi skulle ta hål och skynda på det lite, och fy, nu var värkarna inte lika roliga och kontrollerbara längre. Jag kände hur trött jag blev och hur svårt det var att andas igenom värkarna när energin började ta slut.
Undersköterskan tyckte att jag skulle testa lustgasen, precis som jag hade önskat tidigare, men jag blev livrädd och jag har inte en aning om varför. Jag vågade inte dra ett enda andetag i den där masken, haha!


00.40 kunde jag inte längre kontrollera mig själv, blev riktigt arg på hur ont det gjorde och att jag inte hann slappna av mellan värkarna så jag bestämde mig äntligen för att sätta EDA (ryggmärgsbedövning).


01.35 fick jag smärtlindringen och det kan ha varit det bästa jag gjorde under förlossningen, min kropp kom äntligen till ro och jag kunde koncentrera mig på att möta värkarna.
Nu när jag till slut slutade spänna hela kroppen gick allt väldigt fort så vid 02.00 var jag öppen 10cm!


03.00 fick jag äntligen börja krysta lite försiktigt! Dessa värkar var ingenting i jämförelse med värkarbetet innan. Nu såg jag ett slut på det hela, och det enda jag hade i huvudet var att Alexander inte skulle vinna vadet om när vår bebis skulle födas, vilket var 04.00. (man blir nog lite knäpp när man ligger där)

04.10 kom hon äntligen ut, vår lilla Millie! Hon var så fin, och vilken härlig känsla att efter nio månader få ha henne på bröstet.


04.30 fick jag ta ytterligare lite smärta då det var dags att sy två (bara två!!) ”för säkerhets skull!” stygn.


Nu var det äntligen över, Millie var ute hos oss. 3410 gram, 53cm och 34cm huvudomfång.
Vi stannade kvar på förlossningen över dagen för att vänta på barndoktorn som skulle undersöka vår fina dotter.
Med barndoktorn kom även ett filmteam från 24nt och filmade skruttungen.


17.58 blev vi utskrivna och fick äntligen komma hem till vår nyrenoverade lägenhet och lägga Millie i sin säng.


i'll allways love you

Hej!
Nu passar det inte med "god morgon" klockan elva längre, mina dagar börjar mellan 6-8 nu för tiden, haha.
Jag sitter iallafall i soffan med lilla Millie i knät, en väldigt gnällig liten bebis idag. Samtidigt har jag tvättstugan och Alexander klipper gräset så här är det med andra ord full rulle idag!

När Millie somnat ska jag passa på att ringa BVC och TryggHansa, sen hoppas jag på att vinden avtar lite så vi kan ta en liten promenad i Skärblacka.



Igår hade jag och min älskling 10 månader, tiden går så fort! Snart har ett år gått, och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går. ♥
image description

Kommentarsvar



Svar till Anonym:
Tack, hon är världens sötaste!

Svar till Amanda:
Tack, visst är hon?!
Förlossningberättelsen är på gång, minnet är så luddigt så den utgår i stort sett helt från journalen tyvärr..  Men aw, tack! :)

Svat till Alexandra:
Tack så jättemycket! :)

Mammas goding



Idag har jag ringt lite viktiga samtal, och väntar nu på att TryggHansa ska ringa mig om en försäkring till Millie. Dessutom kommer det alldeles strax en kaffegäst, det vill säga Ronja!
Millie har sovit sen andra morgonmålet så nu ska hon få på sig kläder, spillevinken har fortfarande pyjamasen på, mammas lilla goding. ♥

Så liten, så älskad. Den finaste som finns ♥

2012-05-02 kl. 04.10 föddes våran fina dotter Millie. 3410 gram och 53cm lång liten flicka.

Idag blir hon en vecka. För en vecka sedan låg vi på förlossningen med våran nyfödda lilla plutt. Tiden har gått så förbaskat fort. Kärleken växer för varje dag som går. Jag kan inte ens förklara i ord hur mycket jag älskar min lilla flicka. För henne gör jag allt. ♥






RSS 2.0